Carmen Brumă a oferit, ca de obicei, în această perioadă a anului, câteva sfaturi extrem de utile cu privire la ce și cum trebuie să mâncăm de Sărbători, astfel încât să nu ne îngrășăm.

Toată lumea își dorește să aibă silueta perfectă, dar, în același timp, să se bucure și de bucatele tradiționale de pe masa de Crăciun, ceea ce este posibil, susține nutriționista. Totuși, există câteva sfaturi pe care trebuie să le urmăm, înainte de a ne „arunca” asupra mesei.

„O regulă de bază de care ar trebui să țineți cont, mai ales în această perioadă, are legătură cu momentul zilei în care alegeți să consumați alimente periculoase pentru siluetă. Dacă vreți să mâncați cozonac, prăjituri, gogoși, șorici, cartofi prăjiți, tobă, salată de boeuf, biscuiți, încercați să le mâncați în prima parte a zilei, până în ora 15.

În acest fel îi veți da organismului șansa de a consuma energia provenită din alimentele respective, nu să o stocheze sub formă de grăsime.”, a scris Carmen Brumă, pe blogul său.

De asemenea, seara nu doar că trebuie să renunțăm la alimentele grase, bogate în calorii, ci trebuie, de asemenea, să ne axăm asupra legumelor proaspete.

„Masa de seară ar trebui să conțină obligatoriu o salată din legume proaspete și să fie cu 2-3 ore înainte de a vă culca. Datorită conținutului de fibre, senzația de sațietate va apărea mult mai repede și veți mânca mai puțin fără sa percepeți acest lucru ca pe o restricție.”, a continuat nuriționista.

Sarmale fătă vină? Se poate!

De asemenea, celebra antrenoare de fitness are un truc inedit si pentru a ne bucura de o porție de sarmale de porc, cu mai puțină grăsime, dar cu același gust delicios pe care îl știm cu toții.

Mai mult, vedeta le-a dezvăluit fanilor ei și care este ingredientul cu care poate fi înlocuit oricând orezul, care conține, la rândul său, un număr mare de calorii și carbohidrați. În plus, acest ingredient va duce și la o digestie mai ușoară, susține Carmen Brumă.

„Când încălziți sarmalele, faceți-o într-un vas separat, în care puneți o cană de apă, astfel încât toată grăsimea care iese din ele să rămână în cratiță.

Nu uitați de ardeiul iute, care are proprietatea de a crește arderile 2-3 ore după masă. Prin urmare consumați-l fără rețineri! O sarma din carne de porc gătită cu slănină poate ajunge la 250-300 de cal., iar una din carne de pui sau curcan cu foarte puțin orez are aprox. 100-150 cal.

Eu am făcut anii trecuți sarmale cu quinoa în loc de orez. Quinoa se digeră ușor și are o cantitate mai mare de proteine în comparație cu orezul.

Dacă sarmalele pe care le-ați consumat au fost foarte grase și combinate cu multă pâine sau mămăligă, puteți să beți după masă o cană cu ceai verde cald. Conține antioxidanți, care împiedică formarea radicalilor liberi, și are un ușor efect diuretic și laxativ. Dacă adăugați și o plimbare în ritm alert timp de o oră, daunele excesului vor fi diminuate considerabil”, explică iubita lui Mircea Badea.

Vezi și Cât costă programele de slăbire ale lui Carmen Brumă. Nu sunt deloc scumpe, dar iubita lui Mircea Badea încasează sume frumoase

Citește și:

”Peste cadavrul meu” Ce i-a interzis Narcisa Suciu tatălui său, când acesta ar fi vrut să-și refacă viața, după moartea mamei ei

Neurochirurgul Leon Dănăilă trăiește la limita sărăciei: „Mă simt ca un boschetar. N-am nicio avere, n-am nimic. Toate astea pentru oameni”