Pentru ca bronzul să dureze mai multă vreme, e important cum îl obții. Ai nevoie de creme sau loțiuni cu factor de protecție solară, pentru ca pielea să nu se înroșească, ardă sau să apară  tot felul de iritații. Așadar, asigură-te că atunci când pleci la plajă ai produsul cu SPF în geantă și astfel dai startul unei vacanțe fără probleme pentru sănătatea și frumusețea pielii tale. Apoi, află și cum să păstrezi bronzul mai mult timp.

Exfoliază pielea!

Primul pas, foarte important, pentru un bronz uniform este să-ți exfoliezi pielea. Vei elimina celulele moarte, iar pielea va fi catifelată și pregătită pentru pașii următori pe care trebuie să-i urmezi. Atenție la produsele folosite, alege-le în funcție de tipul tău de piele. Nu uita nici de exfolierea tenului – ai nevoie de produse delicate, special create pentru față.

Folosește produse After Sun!

Nu îți mai spunem despre importanța produselor cu factor de protecție solară. Pornim de la premisa că dacă ești pe plajă, deja le folosești. Acestea te vor ajuta să te bronzezi uniform și sănătos. În schimb, îți spunem despre recomandarea de a-ți cumpăra și produse After Sun. Acestea au proprietatea de a-ți calma pielea sau eventualele iritații de la soare. Trebuie aplicate în fiecare zi, după expunerea la soare.

Păstrează bronzul mai mult timp! Hidratează pielea!

Ai ajuns acasă după concediu și ai vrea ca pielea ta arămie și frumos bronzată să-și păstreze culoarea cât mai mult timp. După fiecare duș, dimineața și seara, aplică din abundență creme, loțiuni sau uleiuri hidratante. Masează delicat, cu mișcări ușoare, și așteaptă până intră cu totul în piele. Păstrează acest obicei și vei vedea cum bronzul continuă să dureze.

Uită de băile lungi și fierbinți în cadă!

Trucuri ca bronzul să reziste mai mult timp

Uită de băile în cadă o perioadă! Cu cât pielea intră în contact mai mult cu apa fierbinte, cu atât are tendința să se înmoaie și bronzul să se ducă mai repede. În schimb, sunt recomandate dușurile cu apă călduță, chiar rece. Îți vor da energie și, în același timp, pielea ta frumos bronzată își va păstra nuanța mai multă vreme.

Renunță la epilarea cu ceară!

Poate nu e sfatul cel mai bun pe care-l așteptai, dar, pentru o perioadă scurtă, după ce te-ai întors de la mare, e bine să nu te mai epilezi cu ceară sau cu benzi care smulg firul de păr. Ține cont de acest lucru, doar dacă vrei să ai pielea bronzată mai mult timp. Alege alte variante de epilare. Una dintre cele mai simple și ușor de folosit este crema epilatoare.

Păstrează bronzul cu alimentația corectă!

Pe lângă acțiunile exterioare la nivelul pielii, specialiștii în frumusețe recomandă și hidratarea din interior – minimum doi litri de apă pe zi sau limonade, sucuri naturale de fructe. De asemenea, pentru ca bronzul să dureze mai mult, poți consuma alimente bogate în betacaroten, cum sunt roșiile, morcovii, pepenele roșu sau galben

Folosește produse autobronzante!

Dacă la începutul verii era mai complicat să le aplici, din cauza urmelor pe care le lăsau, acum, când pielea este bronzată, e simplu să folosești produse autobronzante. Verifică nuanța, să fie în ton cu bronzul tău natural și, pe măsură ce acesta se duce, poți începe să le utilizezi. Dacă ai pielea uscată, alege un ulei sau o cremă autobronzantă. Pentru față folosește produse special create pentru ten.

Machiaj bronzant

Trucuri ca bronzul să reziste mai mult timp

Vara există o mulțime de colecții de machiaj create pentru a te ajuta să-ți pui în evidență pielea bronzată. Este momentul să le încerci, mai ales că acestea reprezintă o opțiune bună ca tenul tău să arate proaspăt, cu un aer de vacanță, până toamna târziu. De la pudre pentru față, gât și decolteu, până la anticearcăn sau fond de ten, toate acestea pot face parte din colecția ta de folosit după ce te-ai întors din concediu.

Foto: 123rf

Citește și

Produse de machiaj pentru vară. Ce să folosești? La ce să renunți?

10 trucuri de machiaj pe care orice femeie trebuie să le știe