Petele pigmentare de pe față sau pielea înroșită nu sunt numai inestetice, ci pot cauza și grave probleme de sănătate. De aceea, e bine ca atunci când mergi la plajă să ții cont de câteva sfaturi de la specialiști.

Exfoliază-ți pielea pentru un bronz frumos!

Pregătește pielea pentru expunerea la soare! Specialiștii recomandă exfolierea pielii, procedeu prin care celulele moarte sunt înlăturate, iar pielea este ajutată să se bronzeze uniform.

Ce factor de protecție solară trebuie să folosești

Sfaturi pentru un bronz frumos și de durată

„În primele zile de plajă este important să folosim o protecţie solară cât mai crescută, pentru a nu ne alege cu arsuri. În felul acesta pielea se bronzează treptat, iar bronzul va rezista mai mult. După câteva zile, pe măsură ce pielea se colorează, putem scădea factorul de protecţie. Acesta însă nu trebuie să lipsească. Crema de protecţie solară trebuie aplicată de fiecare dată când ieşim din apă, sau la interval de o oră” , spune Nicoleta Ion, trainer Repechage România.

Citește și – De ce trebuie să folosești produse cu SPF

Când trebuie să mergi pe plajă

Poate ți se pare că nu ai suficient concediu și de aceea vrei „să iei tot soarele de pe plajă”, cum se spune. Nimic mai greșit. Expunerea la soare este nerecomandată în orele amiezii. Atunci razele UV sunt foarte puternice si pot provoca arsuri grave, pete pigmentare sau, pe termen lung, chiar cancer de piele. Se recomandă expunerea la soare dimineaţa până în orele 10 – 11 sau seara după orele 17 – 18.

Sfaturi pentru un bronz frumos și de durată

Ce faci după plajă pentru a obține un bronz frumos

În fiecare seară, după ce ai mers la plajă este recomandată folosirea unui produs de calmare şi reparare (after sun), care să refacă celulele pielii afectate de razele UV.

De asemenea, nu uita de hidratarea zilnică. Aceasta este esenţială. Folosește un produs de hidratare după fiecare duș pentru a menține elasticitatea pielii şi pentru a păstra bronzul frumos pentru mai mult timp.

Foto: 123rf

Citește și – Ce alimente trebuie să consumi pentru un bronz perfect