Pentru ca bronzul să se păstreze uniform cât mai mult timp, înainte de expunerea la soare, trebuie să-ți exfoliezi pielea, iar în timp ce ești la plajă să folosești o loțiune hidratantă cu factor de protecție solară la două ore. „Ține minte: bronzul este o reacție de apărare a pielii la razele ultraviolete. Dacă folosești creme cu protecție solară nu înseamnă că nu te vei mai bronza, ci că pielea ta nu se va mai irita și nu se va mai coji!”, spune Ioana Dumitrache, make-up artist.

Dacă tocmai ai venit din vacanță  cu pielea perfect bronzată, ține cont de câteva trucuri pentru a prelungi durata bronzului.

Fă dușuri cu apă călduță!

Dacă este foarte fierbinte, apa înmoaie pielea, care va avea tendința să se exfolieze, iar bronzul va dispărea mult mai repede. Fă dușuri cu apă călduță și evită, pentru o perioadă, băile lungi în cadă, din același motiv de mai sus.

Pentru bronz de durată: Nu te epila cu ceară!

Evită în perioada ăn care vrei să păstrezi bronzul intact să te epilezi cu ceară sau cu benzi depilatoare. Pe lângă firele de păr smulse, se va „duce” și un strat subțire de piele, iar picioarele tale se pot umple de pete. Evită și gomajul cu produse cu particule foarte aspre. Exfoliază pielea maximum o dată pe săptămână cu produse cu particule fine (cum sunt cele pentru față).

Din cap până-n picioare

După expunerea la soare, pielea are tendința de a deveni uscată, așa că trebuie să aplici cu generozitate creme intens hidratante din cap până-n picioare. Atenție, nu folosi pentru ten același produs pe care-l folosești pentru corp. Poți alege unt de corp, creme cu vitamina E sau produse special create după soare, care au și ingrediente autobronzante. Nu uita nici de hidratarea din interior. Apă, cât mai multă apă!

Bronz de durată! Atenție și  la alimentație!

Consumă produse bogate în betacaroten, care are rolul de a intensifica bronzul și nuanța arămie a pielii. Poți alege fără nicio restricție morcovi, caise, roșii, cartofi, pepene galben, piersici, mango. Vei avea și o dietă sănătoasă și vei menține și culoarea bronzului.

Foto: 123rf

Citește și – 5 mituri despre produsele cu SPF