Ce trebuie să faci înainte de a merge la plajă

Pregătește-ți pielea pentru plajă! Un pas important este exfolierea. Elimină celulele moarte de la suprafața pielii, folosind un scrub (exfoliant) pentru corp. Îl poți cumpăra sau ai și opțiunea să-l prepari acasă din ingrediente naturale. Exfoliază pielea o dată sau maximum de două ori pe săptămână în timpul verii. Nu uita nici de crema hidratantă, care trebuie aplicată zilnic.

Folosește creme cu factor de protecție solară!

„Dacă folosești creme cu SPF, nu te mai bronzezi.” Acesta este doar un mit. Din contră, dacă nu folosești produse cu factor de protecție solară, pielea se va înroși, pot apărea iritații, arsuri, ba chiar te poți confrunta cu alte probleme de sănătate foarte grave. Ce etse SPF-ul? Ce sunt razele UVA și UVB? Când trebuie aplicată crema cu protecție solară? Află tot ce trebuie să știi despre produsele cu factor de protecție solară.

Stai la soare cu măsură!

Pentru ca bronzul să dureze, ai nevoie de timp. Dacă mergi doar un weekend la mare, nu te gândi că vei arăta precum cei care stau o săptămână. Nu ai cum. Iar dacă stai de dimineața până seara la soare, nu faci decât să-ți arzi pielea. Alege mai bine variantele sănătoase, de a-ți expune pielea soarelui doar dimineața și după-amiaza. Evită perioada dintre orele 12:00 – 16:00.

Dacă vrei un bronz uniform…

Ai grijă să nu adormi pe șezlong sau pe prosop. Stai 15-20 de minute pe câte o parte și apoi întoarce-te. Astfel, vei reuși să te bronzezi uniform. Nu uita de ochelarii de soare sau de alte accesorii! Nu ți s-a întâmplat niciodată să te bronzezi cu urme de la ele?

Ce faci după expunerea la soare?

La sfârșitul fiecărei zile de plajă, ai nevoie de un produs after sun care să hidrateze pielea imediat. Alege unul cu aloe vera, care hidratează în profunzime și oferă pielii o senzație de prospețime. Când ajungi acasă, după baie, folosește creme de corp puternic hidratante sau uleiuri naturale care să mențină pielea sănătoasă, iar bronzul să dureze mai mult.

Foto: 123rf

Citește și – Fă-ți singură o loțiune organică pentru pielea bronzată!