În iulie 2022, un eveniment nefericit avea să se petreacă în familia lui Mircea Radu. Soția sa, Raluca Radu, a fost lovită în plin de o mașină, chiar pe trecerea de pietoni. Accidentul s-a petrecut în Piatra Neamț. Raluca traversa regulamentar, împreună cu o rudă de 66 de ani, în momentul în care au fost izbiți de un taximetrist. Din fericire, rănile nu au fost grave, dar panica a existat, mai ales în sufletul lui Mircea, care a povestit momentul în care a fost sunat de la spital.

mircea-radu-sotie-1SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 10

Era ora prânzului, iar eu scriam. Scriu la o carte, mai am puțin și o termin. Și am primit un telefon, am răspuns «Domnule Mircea Radu, să nu vă speriați, soția dumneavoastră a avut un accident și vreau să veniți până la spital». Prima secundă este că nu e vorba de tine, mai trec două secunde, îți dai seama că poate fi vorba de tine. Am întrebat dacă poate vorbi și mi-a dat-o la telefon”, a povestit prezentatorul TV, în podcastul „Lucruri Simple”, realizat de Horia Brenciu.

Un alt moment de cotitură în viața lui Mircea a fost pierderea mamei, la o vârstă la care avea mare nevoie de ea. Însă, relativ la puțin timp după decesul mamei sale, Mircea Radu a mai pierdut o femeie extrem de importantă pentru el, bunica maternă. Cele două tragedii l-au doborât și l-au menținut într-un doliu lung și dureros.

„Aveam 26 de ani când a murit mama, a fost o dezmembrare, după aia eu am știut că voi avea toată viața un handicap. Nefericirea mare a fost că la doi ani, trei, a murit bunica, mama mamei. Loviturile astea aproape că m-au transformat într-o umbră. Nu am fost eu o lungă perioadă de timp, când ți se ia tot ce iubeai, pierzi rațiunea de a mai înțelege”, s-a confesat fostul realizator al emisiunii „Din Dragoste”.

Mircea Radu și Raluca Olaru, căsătoriți din 2013

Mircea Radu este căsătorit cu Raluca din anul anul 2013 și au împreună doi copii, Clara și Tudor. Raluca Radu, Olaru înainte de căsătorie, este medic oncolog.

Mircea Radu a debutat în 1994 la TVR 1, departamentul Ştiri, unde a rămas până în 2000. A urmat etapa Antena 1, una foarte prolifică pentru realizatorul TV. A prezentat știri, la Observator, apoi a prezentat emisiunea de succes “Din Dragoste”.

În 2010 revine în TVR, la ştiri, şi prezintă “În Trecerea Anilor”. În 2016 a lucrat cu Marina Almășan la TVR 2, la emisiunea “Femei de 10, Bărbaţi de 10”. În 2017 pleacă la Antena 1 şi prezintă “Ie Românie”. În decembrie 2019 s-a întors la TVR pt show-ul „Down The Road: Aventura”.

În prezent, la 54 de ani, Mircea Radu s-a întors pe „sticlă” și realizează emisiunea „Noi, românii”, la Metropola TV.

Citește și: Mircea Radu a revenit în televiziune. Cu ce post TV a semnat

Citește și: Soția lui Mircea Radu, lovită de o mașină pe trecerea de pietoni. Raluca Radu, transportată de urgență la spital