Lili Sandu a publicat o poză tulburătoate pe rețelele sociale, cu ea odihnindu-și capul la pieptul mamei sale. Imaginea este din spital, acolo unde mama lui Lili a luptat pentru viața ei, în ultimele două săptămâni.

„Sâmbătă seară, în brațele mamei mele, locul ăsta magic care întotdeauna îmi alină sufletul. L-am implorat pe Dumnezeu prin rugăciuni și lacrimi, multe lacrimi, să nu mi-l ia.

Acum două săptămâni, nenorocitul asta de coronavirus mi-a îmbolnăvit mama, paralizându-i picioarele. Am internat-o de urgență la Matei Balș, iar diagnosticul a fost poliradiculonevrită acută, o boală neurologică asociată cu infecția acestui virus.

În primă fază, această boală poate provoca și paralizia mușchilor respiratori, iar dacă se întâmpla asta pacientul trebuie intubat și ajutat să respire mecanic.

Pe noi ne-a ajutat Dumnezeu să nu trecem și prin așa ceva, dar vă spun sincer că zilele acelea, cât încă era în situația critică, m-au dărâmat atât de tare, încât cu greu mă adunăm să fiu bine pentru Tomi sau să prezint emisiunea.

Știu, mă vedeați râzând, dar inima mea era ruptă în bucăți de durere.

Le mulțumesc din suflet doctorilor că au fost că niște îngeri păzitori care mi-au dat încredere că totul o să fie bine. M-am simțit atât de neputincioasă să-i alin durerile groaznice prin care a trecut și parcă aveam momente când le simțeam și eu, că doar avem aceeași inimă. Dar astăzi am plecat de la ea zâmbind.

Tratamentul își face bine efectul, acum este internată la Spitalul Colentina, durerile au mai dispărut și chiar dacă recuperarea va fi de lungă durată, știu că rugăciunile mele o vor aduce acasă”, este confesiunea tulburătoare a lui Lili Sandu, pe Facebook și pe Instagram.

Sute de comentarii au apărut în dreptul postărilor lui Lili Sandu, multe menite să-i aline lui Lili suferința și să-i de curaj în această încercare grea. Lili Sandu este prezentatoarea emisiunii „Vorbește Lumea”, de la PRO TV, alături de Bogdan Ciudoiu și Andrei Lăcătuș.

Lili o mai are în viață doar pe mama ei, după ce tatăl său, Gheorghe Sandu, s-a prăpădit în 2010, la vârsta de 81 de ani.

lili-sandu-si-mamaSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

Ce este poliradiculonevrita acută sau sindromul Guillain-Barré

Sindromul Guillain-Barré reprezintă o afecțiune rară, în care sistemul imunitar atacă nervii și care se manifestă cel mai adesea inițial prin slăbiciune a corpului și furnicături la nivelul membrelor. În cele din urmă, se poate produce paralizia.

În cazurile cele mai grave, este nevoie de intervenție medicală de urgență. Tratamentul se face de obicei intraspitalicesc. Nu se cunoaște cauza exactă acestei boli, dar este precedată adesea de o infecție respiratorie sau a tractului digestiv. În cazul acestei boli, sistemul imunitar atacă nervii și conduce la degradarea tecii de mielină a acestora. Nu este vindecabilă, dar simptomele pot fi reduse prin tratament.

Citește AICI totul despre Sindromul Guillain-Barré

Citește și: Cele trei reguli după care Lili Sandu și iubitul ei își cresc copilul. TJ a împlinit 3 ani. Mesajul transmis de tatăl micuțului

Citește și: „Era o iubire cu autoritate și cu bătaie”. Lili Sandu, copilărie de coșmar. Vedeta a ajuns la terapie: „Mă învinovățeam”