Joi, 26 octombrie, Iuliana Tudor și-a văzut visul împlinit și și-a lansat prima ei carte, după aproape un sfert de secol dedicat televiziunii. Volumul biografic „Fericirea nu costă nimic”, lansat la Editura Univers, s-a născut la propunerea jurnalistului Răzvan Bucuroiu, care a realizat o serie de convorbiri cu autoarea. Ulterior, cartea a căpătat o altă formă, Iuliana construind o incursiune în culisele vieții și familiei ei.

Iuliana Tudor, cu soțul, părinții și fiul, la lansare

La evenimentul de lansare, moderat de Mihai Morar (pro bono, după cum a povestit chiar el), a venit toată crema showbiz-ului, dar și cei mai importanți oameni din viața Iulianei: părinții (Elena și Gheorghe), soțul (Răzvan Văcăroiu), fiul (Tudor, 13 ani), și prietenii din televiziune sau din afara ei. FOTOGRAFII: libertateapentrufemei.ro

iuliana-tudor-si-parintii-1SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 16

Părinții vedetei au stat în primul rând, foarte aproape de scena pe care Iuliana și-a etalat emoțiile, recunoștința și cele mai frumoase cuvinte. Recitalul marelui naist Gheorghe Zamfir, care a interpretat două melodii acompaniat de taraful Frații Cazanoi, nu a făcut decât să potențeze și mai mult emoțiile din acea seară.

Punctul culminant i-a aparținut tot Iulianei care, cu vocea gâtuită, le-a mulțumit părinților ei pentru ceea ce a devenit azi. Iuliana a avut cuvinte alese și pentru mama ei, Elena (70 de ani), paralizată de ani buni și care, în ciuda problemelor de sănătate, nu a încetat să fie un stâlp în familie, o femeie cochetă și demnă.

Iuliana Tudor și Gheorghe ZamfirSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 7 / 16

„Mama a dus o permanentă luptă. Lupta pentru viață, lupta pentru sine. Ea a știut să-și facă o viață frumoasă prin mine, prin tatăl meu, prin nepotul ei și uite că e azi alături de noi, deși tot timpul spunea: Cât oi mai trăi eu? Îți mulțumesc, vă mulțumesc, mă înclin”, a spus Iuliana, pe scenă.

În timpul discursului, Iuliana Marciuc, care se afla lângă părinții Iulianei, nu și-a putut ascunde lacrimile. A plâns, gândindu-se cel mai probabil la iubita ei mamă și la tatăl ei, regretatul jurnalist Alecu Marciuc. (foto galerie)

Iuliana Tudor, omagiu mamei ei, în carte. De ce a ajuns femeia în scaun cu rotile

Iuliana Tudor avea doar 3 ani când mama ei a rămas paralizată, în urma unei operații pe coloană. „Eu doar așa mi-o amintesc pe mama”, a mai spus Iuliana, care i-a dedicat acesteia un capitol întreg în cartea „Fericirea nu costă nimic”. Capitolul IV are mai multe povești, printre care „Mama, prima mea iubire”, „Durerea poate fi un motor care te propulsează înainte”, „Nici nu știm ce binecuvântare deghizată poate fi o boală sau o nenorocire”, „Mama este o vizionară”, „Mama, primul mentor din viața mea”.

Iată ce povestește Iuliana despre boala mamei ei: „La vârsta de 27 de ani, după o săptămână de dureri mari la spate, mama a căzut pur și simplu din picioare, în casă, și nu s-a mai putut ridica. A fost dusă de urgență la spital, unde i-au descoperit o infecție puternică a coloanei vertebrale, care îi paralizase picioarele.

A fost operată și a urmat doi ani de recuperare. Pentru că era tânără și avea, altminteri, un organism puternic, mama a reușit să se recupereze parțial de pe urma paraliziei, reluându-și oarecum mobilitatea. Când a venit acasă, se deplasa cu două bastoane, iar pe distanțe mai lungi, cu căruciorul cu rotile. De atunci, pentru mine aceasta a fost normalitatea în ceea ce o privește”, scrie Iuliana, În cartea „Fericirea nu are noroc”.

Cartea „Fericirea nu costă nimic” poate fi achiziționată de pe site-ul Editurii Univers, la prețul de 49 de lei.

Citește și: Iuliana Tudor, carte despre viața sa: „Când televiziunea m-a găsit și m-a furat de pe peronul unei gări, am trăit cel mai frumos vis”

Citește și: Interviu EXCLUSIV Iuliana Tudor: ”Am reînvățat lecția binelui”