Libertatea pentru femei: Mădălina, ce ai admira la Ilinca (Clanul) dacă ai întâlni-o în viața reală și ce i-ai reproșa?

Mădălina Craiu: Aș admira cât e de descurcăreață și cum a reușit să-și depășească condiția, dar cred că i-aș spune că nu e tot timpul responsabilitatea ei sa aibă grija de alții. Are tendința de a-și asuma uneori responsabilități care nu ii aparțin.

Cu ce gânduri ai filmat pentru „Clanul” și ce energie ai căpătat acum?

Cu entuziasm am început, e un proiect nou, mare, cu mulți oameni cu care îmi e drag să lucrez. Și cred că asta e energia care s-a și păstrat. Îmi place că având tot timpul personaje noi care intră, avem și privilegiul unor colegi noi din când în când și asta mă bucură foarte tare pentru că descopăr sau redescopăr bucuria unor oameni cu care nu am ocazia să lucrez des.

De cine te-ai apropiat cel mai mult dintre colegii tăi de pe platourile de filmare? Ați avut timp să legați prietenii sau a fost muncă, muncă și iar muncă?

Eu a interacționat cel mai mult cu personajul jucat de Carmen Tănase. Ne leagă o formă de energie și apucături comune, mă liniștește foarte tare să lucrez cu Carmen. E muncă, dar am avut timp să ne și lipim uman. Cu Denis am mai interacționat destul de mult și cu el s-a legat un fel de complicitate de „frați”, poate și pentru că suntem amândoi crescuți de același profesor, de domnul Titieni, și avem repere comune. Și apoi, am bafta să lucrez cu Șerban din nou. Când e el prin preajmă la filmări, am sentimentul de familie. Dar acolo e vorba de o relație de ani de zile, pe care mi-e greu să o rezum. Familie cred că e cuvântul cel mai potrivit.

ruxx-madalina-craiuSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

De fapt, cum ești tu, ca profesionist, de unde te încarci pentru viața artistică? Există ceva în tine care se autoregenerează sau îți cauți inspirație în oameni, în personaje din cărți, în situații, în experiențe etc?

O să sune reducționist și clișeic, dar din viață mă încarc. Din ce nevoie am eu sau cei din jur în anumite momente ale vieții. E o parte care se autoregenerează cum spui tu, în funcție de ce mă macină sau mă fascinează în diferite perioade. Și în general e vorba de oameni și de cum funcționează ei. E nesecată umanitatea ca sursă de inspirație.

Care e cel mai bun sfat legat de carieră, pe care l-ai primit până acum? În ce context?

Să nu mă mai alint. E primul sfat pe care l-am primit în facultate și care mi-a schimbat fundamental structura. Era un mecanism de apărare la mine când mă simțeam nesigură, pe care îl foloseam fără să conștientizez și în actorie. Când am început să fiu conștientă de asta, a dispărut și din viața personală. M-a ajutat enorm. Era, pe scurt, o formă de neasumare, pe care în timp am rectificat-o pe toate planurile.

Ce descoperi despre tine cu fiecare rol interpretat?

Că sunt într-o constantă evoluție. Și că învăț din fiecare experiență lucruri pe care nici nu știam că nu le știu.

În ce crede Mădălina Craiu când vine vorba de viața artistică, de viața personală, de familie, de prieteni? Care sunt principiile comune care leagă totul?

În fair-play și în sinceritate. În asumare și respect. În joacă și în grija pe care e nevoie să o ai pentru oamenii din jur astfel încât să se simtă în siguranță să se joace și să fie creativi.

Ce mai compune universul tău, în afara de lucrurile ușor vizibile publicului?

O mulțime de lucruri, prieteni, antrenamente de călărie, plecări, locuri noi, un câine adolescent, târguri de vechituri și concerte, seri de gătit și o casă plină de plante, lumânări și mobilă veche.

Nu ai știut niciodată să…?

… schiez.

Îți amintești de momentele în care nu știai cu siguranță că vrei să fii actriță? Au existat?

Încă mai există. Sunt legate de lipsa de continuitate și siguranță care vine la pachet cu profesia noastră. Dar sunt doar momente și cred că ele exista în orice domeniu.

NU POT TRĂI FĂRĂ: N-aș putea trăi fără oamenii din jurul meu, fără animale în preajmă, fără muzică.

Citește și: EXCLUSIV Dan Cruceru, confesiunile unui familist: „Suntem de 15 ani împreună și încă ne iubim, ba chiar foarte mult”

Citește și: EXCLUSIV Cornel Ilie, VUNK: ”Când sunt lângă copiii mei mă simt cel mai puternic”