Libertatea pentru femei: Te-ai descrie ca fiind mai degrabă o persoană curajoasă, îndrăzneață sau pragmatică și calculată?

Cristina Ciobănașu: Am ajuns la concluzia că sunt puțin din fiecare. Îmi place să îmi fac planuri și să mă țin de ele, îmi place să gândesc totul în avans, însă în ultima vreme m-am lăsat și puțin dusă de val și mi-a plăcut să fiu și spontană pe alocuri.

Ai fost de mică angrenată în proiecte artistice, ai o carieră solidă în domeniu. Ai simțit vreodată apăsarea celebrității, ai vrut vreodată să rupi acest ritm? Sau ai simțit că nimic nu e prea mult?

M-am obișnuit prea tare cu acest ritm de viață, nu cred că mi-ar plăcea să mă rup de tot. Eu sunt genul de persoană căreia dacă nu îi dai ocupație se pierde, dacă nu am un scop îmi pierd direcția și nu mai sunt nici fericită cu mine. Însă îmi este și mie clar că nu o pot ține așa la nesfârșit, vacanțele sunt extrem de importante, iar plecările de câte 2-3 zile din timpul anului mă mai rup din rutina și mă ajută să fiu mai creativă și mai concentrată pe ceea ce am de făcut.

Cât de greu/ușor a fost să intri în pielea Liviei din serialul “Adela”, un copil rebel, de bani gata și cine/ce te-a inspirat în compunerea personajului? (n.r. serialul Adela, difuzat de Antena 1, a intrat recent pe Netflix).

Cel mai important factor atunci când vine vorba de conturarea personajului meu a fost munca de echipă. Și când spun asta mă refer și la perioada de repetiții, când am primit sfaturi și îndrumare de la regizorii serialului, dar și la munca constantă și modificările de pe întreg parcursul filmărilor pentru că, la fel ca toate celelalte personaje din serial, și Livia s-a schimbat.

De unde în primele episoade era o puștoaică răsfățată care nu s-a lovit de prea multe greutăți, în ultimul sezon veți vedea că începe să își dea seama ce i-ar plăcea să facă cu viața ei și să facă alegeri ca un adult. Un lucru care îmi place foarte mult la evoluția ei este faptul că a ajuns să semene foarte tare cu mama ei. Dacă la început îi respingea și îi judeca Deliei toate acțiunile și modul de a gândi, spre sfârșit îi copiază până și gesturile și atitudinea. Iar toată această evoluție nu ar fi fost posibilă fără ajutorul colegilor mei regizori, dar și actori.

Tu ai simțit vreodată nevoia să te manifești într-un mod mai rebel? Care au fost „extravaganțele” tale de acest fel și cum simți că te-ai maturizat?

Nu pot să spun că am fost vreodată rebelă… cred că cel mai rebel lucru pe care l-am făcut până acum a fost să dau o petrecere în pijamale când erau plecați ai mei, pe când eram în facultate, sau când am mai chiulit și eu de 2-3 ori de la ore.

Care sunt ambițiile tale de „om mare”, dacă le putem spune așa?

Cu siguranță faptul că m-am mutat de la părinți m-a trezit puțin la realitate și poate că sunt încă în faza în care mă obișnuiesc cu noua mea viață.

Care este rolul artistic pe care îl aștepți și ce rol vrei să joci în propria ta viață?

Cred că artistic vorbind sunt destul de deschisă dar cel mai mult îmi doresc „să nu mă repet”, cum îmi place mie să spun. Decât să interpretez 15 personaje care să semene între ele, mai bine joc 2, dar știu că le-am făcut unice.

În propria mea viață aș vrea să joc foarte multe roluri, dar tare mi-e frică de timp… De la activist de mediu la antreprenor, de la călător cu acte în regulă la muzician, de la musafir la gazdă, de la actor la organizator de evenimente, de la social media specialist la dansator și lista continuă… vreau să încerc de toate, dar mi-ar mai trebui încă 8 vieți…

cristina-ciobanasu-si-iubitul-1SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 15

Ce apreciezi cel mai mult la relația ta cu iubitul tău și ce admiri cel mai mult la el?

Mă bucură faptul că, deși lucrăm în domenii atât de diferite și petrecem destul de puțin timp împreună, avem totuși multe lucruri în comun și timpul în doi e de calitate. Admir multe lucruri la Alex (Alexandru Mureșan).

E un om sufletist, iubește animalele și îi place să se înconjoare cu oameni frumoși, e foarte pasionat de ceea ce face, este ambițios, e foarte curios și caută să știe cât mai multe din toate domeniile, e sensibil și emotiv, dar nu lasă niciodată să se vadă asta căci nu vrea să fie vulnerabil (să nu-i spuneți că știți de la mine), știe cum să mă ia când sunt supărată, știe cum să mă scoată din bula mea nihilistă (mai pic și eu din când în când) mă și aduce cu picioarele pe pământ când o iau cu mintea pe câmpii, mă motivează să lupt mai tare pentru visurile mele, îmi dă libertate și mă încurajează să fiu orice îmi doresc, mă răsfață și îmi face toate poftele și… mă face fericită.

O relație trainică, în opinia ta, se bazează pe…

Respect, sinceritate și apreciere.

Când și cui i-ai spus cel mai recent „Te iubesc!”, în ce context?

Părinților mei. Îi văd atât de rar încât încerc să le spun de fiecare dată când ne vedem cât de mult îi iubesc.

NU POT TRĂI FĂRĂ: Am învățat despre mine că mă adaptez destul de ușor la alte condiții de viață și am învățat să nu mai pun atâta preț pe lucruri, mai importanți sunt oamenii. Dar, ca să răspund totuși la întrebare, aș spune că în momentul acesta al vieții mele mi-ar fi greu să nu mai am telefonul care mă ține conectată de toți oamenii dragi, dar și de comunitatea mea din mediul online.

cristina-ciobanasu-ruxandra-ion-1SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 10 / 15

Cristina Ciobănașu, poveste de viață impresionantă

Cristina Ciobănașu, născută pe 24 septembrie 1996 în localitatea Vorona, județul Botoșani, a devenit cunoscută odată cu interpretarea personajului Anca Anghel din serialul muzical „Pariu cu viața” (2011), realizat de Ruxandra Ion și difuzat de PRO TV. Cunoscută și sub pseudonimul de Criss, artista a fost membră fondatoare a formației de mare succes LaLa Band (2011-2015).

În 2008 a participat la „Dansez pentru tine”, unde echipa formată din Alex Velea și Cristina Stoicescu a dansat pentru visul ei, acela de a studia la o școală de muzică din București și de a-și ajuta familia din Vorona, greu încercată din punct de vedere financiar. Acela a fost momentul în care celebra producătoare Ruxandra Ion o remarcă și îi propune să se mute în casa și în familia ei. Pentru Criss au urmat o mulțime de proiecte în muzică și televiziune, iar seriozitatea și talentul au ajutat-o să se mențină în prim-plan. La Antena 1, a jucat în serialele „Fructul oprit”, „Sacrificiul” și „Adela”.

Practic, Ruxandra Ion a devenit o a doua mamă pentru Criss, dar artista nu și-a uitat niciodată familia biologică. Părinții ei, Elena și Constantin Ciobănașu, precum și fratele, Tudor, au parte de toată atenția și dragostea lui Criss.

Pe 29 iunie, când mama ei biologică și-a sărbătorit ziua de naștere, artista a publicat câteva poze și un mesaj frumos: „Azi a fost ziua mamei. La mulți ani și aici, mămica! Să fii fericită, căci de iubire ai parte din plin”.

Cristina și Elana Ciobănașu, fiica și mama. Fotografii: Facebook

Este de notorietate povestea ei de iubire cu Vlad Gherman, și el fost component al trupei LaLa Band. Criss și Vlad au fost împreună în perioada martie 2012-februarie 2021, dar au continuat să lucreze împreună și după despărțire. În prezent trăiește o poveste de iubire cu Alexandru Mureșan, de profesie medic stomatolog.

Citește și: EXCLUSIV Ioana Abur, actrița din „Lia – soția soțului meu”, lecție de modestie și de femininate: „Cel mai mult am avut de luptat cu mine însămi”

Citește și: EXCLUSIV Mădălina Craiu, jurnalista din „Clanul” și „RUXX”, așa cum nu o vezi la TV: „Sunt într-o constantă evoluție”