Libertatea pentru femei: Cornel, cum începe autobiografia ta?

Cornel Ilie: Cartea “Deja Vu”, editată de Curtea Veche (2019), începe așa: “O literă visează la un cuvânt”. Mai exact, chiar înainte de primul rând din primul capitol mai este, de fapt, o idee care începe cartea: “Realitatea poate fi ceva de vis”.

Ce n-ai vrut să lipsească din ea?

Umorul, ironia multor întâmplări trăite de-a lungul poveștii mele, emoția unor momente memorabile și sublinierea greșelilor din care am învățat atât de multe mai mereu.

Ce nu poate fi numărat, contorizat în ceea ce privește trupa VUNK?

Nu se poate contoriza numărul momentelor când ne-am gândit că poate ar trebui sa facem altceva în afara de muzică, pentru că asta nu s-a întâmplat nicodată. Nu se pot contoriza momentele de fericire pe prezența pe scenă și muzica ni le-au adus și ni le aduc la fel de puternic.
Nu se poate contoriza cum ne bat inimile atunci când ne spun oamenii cât de bine se simt pe muzica noastră, când ne spun ce povești au legate de cântecele sau concertele noastre. Nimic din tot ce am zis aici nu are legătură cu cifrele sau cu statisticile.

Ce v-a ținut uniți atât timp, care au fost bunele și relele care au compus universul VUNK de-a lungul timpului?

Prietenia este primul aspect al poveștii noastre interminabile. Orice vârstă am avea, noi ne simțim tot ca acei copii din școală care au nimerit în cabinetul de muzică și au început să cânte în trupa școlii. Cântăm pentru a ne bucura sufletele, pentru a ne simți mai puternici și mai liberi și cei mai de neînvins oameni din lume. Și tot asta ne-a ținut apropiați când au fost momente grele. Orice s-ar fi întâmplat, nu ne-am oprit niciodată din a cânta și din a visa. Iar asta este ceva ce poate face miracole.

Care e cel mai recent sentiment, emoție care te-au inspirat într-o melodie?

Recunoștința față de muzică, această forță care ne poate aduna pe toți oamenii la un loc, care ne poate face bine din orice ne-ar durea.

În ce context e cel mai vulnerabil Cornel Ilie?

Când vorbesc despre copiii mei. Când sunt lângă ei însă, mă simt cel mai puternic.

Care e cel mai important lucru pe care vrei să-l transmiți copiilor tăi?

Să ajute alți oameni, să aibă răbdare cu lumea, să își urmeze visurile până în pânzele albe și dincolo de vântul care le umflă. Să fie demni, să nu le dea altor oameni speranțe false și să nu lase pe nimeni să le calce sufletul în picioare.

În ce privință te simti tu însuți încă un copil?

N-am încetat să mă simt copil niciodată. Dar acum sunt un copil care știe să gestioneze maturitatea dobândită. Însă sunt același copil curios despre lume și viață, iar curiozitatea cred că este uniforma de gală a oricărui copil.

Un vers din piesele VUNK care se potrivește cu starea ta actuală care ar fi?

“Pot să fie ziduri câte vor/ Eu rămân același călător”.

Sunt lucruri pe care le-ai schimba, dacă ai putea, din trecutul tău?

Nu, nimic. Niciun gest, niciun cuvânt, niciun om. Le sunt recunoscător tuturor celor care au venit sau au trecut prin viața mea, pentru că de la fiecare în parte am învățat ceva și știu că au venit cu un scop. Așa cum și eu sunt sigur că întâlnesc niște oameni pentru a ne învața ceva reciproc.

NU POT TRĂI FĂRĂ: pian, orice formă de comunicare, chitară. Atât timp cât am și copiii lângă mine.

Eliza, fosta soție a lui Cornel, și cei doi copii ai lorSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

Cornel Ilie și fosta soție, cei mai buni prieteni

În urmă cu trei ani, Cornel Ilie anunța că divorțează de soția lui, Eliza, după 5 ani de mariaj. A fost însă una dintre cele mai civilizate și elegante despărțiri din showbiz. Fostul cuplu are doi copii, Zara (7 ani) și Cezar (3 ani și jumătate), iar Cornel și Eliza petrec mult timp împreună și fac tot felul de actrivități comune, de dragul copiilor.

Povestea de dragoste dintre foștii soți Ilie a început într-un mod cu totul special. ”Pe Eliza am văzut-o pe stradă. M-a făcut să tresalt şi să întorc capul după ea, însă asta a fost tot atunci. Ceva mai târziu am revăzut-o şi atunci am găsit-o. Mi-a fost uşor cu Facebook-ul.

Am cerut-o de soţie tot pe stradă, în locul unde ne-am întâlnit. Este o intersecţie micuţă. Îmi aduc aminte că era ziua mamei mele. I-am zis să facem o poză, pe stradă acolo, dar eu am filmat momentul, pentru că am zis că aşa ceva trebuie să-mi rămână amintire”, spunea interpretul într-un interviu pentru Europa Fm.

Citește și: Cornel Ilie, despre divorțul de cea care i-a dăruit doi copii: ”Suntem într-un punct superb ca relație”

Citește și: Ce fată frumoasă are Cornel Ilie de la Vunk! ”Cât eu nu ştiam cum să-mi ascund lacrimile, ea nu ştia cum să îşi arate bucuria mai tare”