Mereu exuberantă, veselă și cu zâmbetul la purtător, actrița Ana Odagiu (37 de ani) devine emoționată și vulnerabilă atunci când vorbește despre familia ei. Punctul sensibil sunt părinții. Pe tatăl ei, chitaristul Gelu Odagiu, l-a pierdut în urmă cu aproape 10 ani, dar mama îi este cea mai bună prietenă, confidentă și sprijin. Camelia Cristescu, mama surorilor Odagiu, este o doamnă fermecătoare, iar imaginile nu ne contrazic. Ea are 57 de ani, iar fiicele ei, Monica și Ana, 27, respectiv 37. Iată ce povestește actrița Ana Odagiu despre familia ei și viața din spatele scenei.

Libertatea pentru femei: Ana, te caută lumea din ce în ce mai mult. Ești prezentă în multe proiecte, cel mai recent fiind serialul de comedie de la Antena 1, „Bravo, tată!”.

Ana Odagiu: Era și cazul, muncesc de 20 de ani, era și cazul, la un moment dat (râde).

Este acesta cel mai bun moment din cariera ta?

Știi ce se întâmplă, când ești foarte în ele și muncești nu prea ai timp să te bucuri și să realizezi. Încă nu îmi dau seama ce se întâmplă și cum e, doar că, într-adevăr, au venit multe lucru înspre mine mai ușor decât altădată.

Muncesc în continuare și cred că datorită muncii se întâmplă asta și mai cred că declicul a fost, culmea, după pandemie, când noi am făcut acele filmulețe comice (n.r. ea și sora ei, Monica). Cumva m-am bucurat că a fost așa, pentru că putem să spunem că a fost pe barba noastră. Adică am muncit și așa s-a întâmplat că oamenii au început să ne caute, să dăm castinguri.

Care e cel mai important „Bravo, tată!” pe care l-ai auzit tu în trecut și care te-a marcat toată viața. Știu că, din păcate, tatăl tău nu mai este azi printre noi.

Da… Ai mei ne încurajau destul de mult. Ne-au încurajat, cred, tot timpul. E adevărat că așteptau mult de la noi. Tata aștepta mult de la mine. Iar acum îmi vine în cap, evident că nu e singurul, un anumit moment. Când am intrat la Actorie (n.r. 2004), eu nu-l lăsam pe tata să vină să-mi vadă spectacolele.

Pentru că aveam foarte mari emoții, mi se părea că e ochiul care critică mult mai mult față de alți ochi și nu voiam să vină. Și a venit pe ascuns și știu că avea ochii plini de lacrimi, la final, și mi-a spus: Măi, tu chiar ești talentată. Mi s-a părut o validare care nu a venit în cuvintele astea mult timp. Îmi spunea că am talent, dar că nu se face doar din talent, că trebuie să muncesc, să citesc. M-am bucurat că am simțit că e mândru de mine de-adevăratelea. Tata nu plângea, dar atunci a avut ochii plini de lacrimi.

Ai o mamă senzațională, parcă îți este soră. Ce crezi că ai moștenit cel mai mult de la ea?

Eu semăn foarte mult cu mama la felul în care reacționez la stres. În sensul că sunt impulsivă, țin cu dreptatea și vreau să-mi fac dreptate cu orice preț. Dar, cu timpul, și eu, ca și ea, ne-am convins că uneori nu e importantă dreptatea, ci e mai importantă liniștea.

Comunic cum comunică ea, și tata comunica, dar el era mai pe calm, mama e mai aprigă. Dar e un om tare bun. De la mama am învățat să mă uit la toate filmele românești, eu nu voiam să văd filme românești dar, fără să vreau, a trebuit să mă uit. Mama știa tot, știa replici, dacă există un actor care o singură dată a trecut printr-un film și a dus o tavă, mama știe cine e și cum îl cheamă.

Ce profesie are mama ta?

Ea lucrează la tribunal, deci nici o legătură. Doar că are această latură sensibilă și artistică, și-a dorit foarte mult să cânte, și-a dorit să se facă actriță, cumva ea ne-a zis că și-a văzut visul împlinit prin noi, e un om foarte bun, care ne-a susținut foarte tare și a crezut în noi. Mama chiar a crezut în noi și a și spus-o.

Surorile Odagiu, alături de frumoasa lor mamăSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 13

Care e bilanțul după nunta frumoasă, relaxată și „cool” pe care ați avut-o tu și Conrad? A trecut aproape o lună de atunci.

A fost superb, a fost ceva ce nici nu puteam să-mi imaginez. Adică stând acasă, făcând planul, mi s-a părut că o să iasă bine, însă ce s-a întâmplat acolo a fost fabulos. Pentru prima dată mi s-a părut că ne-am adunat mulți oameni din această meserie, actori, regizori, directori de teatru și energia a fost foarte bună, toată lumea a venit cu sufletul deschis, iar asta e magic.

Nu ați apucat încă să plecați în luna de miere, dar aveți o destinație, un plan?

Da, o să plecăm în Bali, nașii noștri ne-au făcut cadou bilete în Bali. O să plecăm și cu ei, ceea ce mă bucură. N-am avut timp și n-am avut timp de nici unele. Noi când am făcut cununia civilă eram în turneu, am plecat la Constanța și am făcut cununia civilă. Eram în turneu, m-am întors o zi și a doua zi dimineață plecam în Elveția, că aveam spectacol. Deci la modul ăsta eu sunt de doi ani de zile.

ana_odagiu_2SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 7 / 13

Serialul „Bravo, tată!” are premiera pe 22 octombrie, la Antena 1

Numele Anei Odagiu s-a legat, în ultimii ani, foarte mult de Antena 1. Am urmărit-o la „Splash! Vedete la apă!”, „Te cunosc de undeva”, „iUmor”, iar începând de duminică, 22 octombrie, o vom vedea în serialul de comedie „Bravo, tată!”, de la ora 20.00.

“Bravo, tată!” îi are în prim plan pe Liviu Vârciu, Răzvan Fodor, Cosmin Natanticu și Ștefan Pavel, iar ipostazele în care au filmat aceștia sunt de-a dreptul hilare. Povestea serialului este concentrată în jurul a patru tatici care provin din lumi complet diferite, dar care se împrietenesc prin intermediul copiilor. Cum ajung să treacă împreună prin tot felul de întâmplări și situații un fost artist devenit influencer, un văduv intelectual, un casnic întreținut și un băiat de modă veche, ce încă mai comercializează haine și parfumuri din portbagaj, vom vedea în duminică, de la 20:00, la Antena 1 și pe AntenaPlay.

Citește și: Ana Odagiu, soția lui Cosmin Natanticu în comedia „Bravo, tată!”: „Am avut hemoragie de râs”. Cele mai amuzante faze de la filmări

Citește și: Ana Odagiu s-a măritat cu iubitul actor: „Cuvintele mi-au rămas mici”. Cât de frumoasă a fost rochia de la cununie!

Citește și: Răzvan Fodor, Liviu Vârciu, Cosmin Natanticu și Ștefan Pavel, actori într-un nou serial de comedie