Elena Lasconi, cronologia scandalului cu USR și cu propria fiică

Sâmbătă, 4 noiembrie, Elena Lasconi, cap de listă USR la alegerile europarlamantare, a participat la emisiunea „Insider politic”, difuzată de la ora 12.00, la Prima TV. Aici a fost întrebată dacă susţine căsătoriile între persoane de acelaşi sex.

”Eu sunt creştină, sunt ortodoxă şi consider că familia este formată dintr-o femeie şi un bărbat”, a răspuns Elena Lasconi, care a adăugat că a participat la referendumul pentru familia tradiţională organizat în 2018 şi a votat ”DA”.

Elena Lasconi a fost întrebată dacă acest răspuns nu va stârni critici în rândul votanţilor USR. ”Este treaba lor. Eu nu am nimic împotriva persoanelor de acelaşi sex, dar nu văd de ce aş milita pentru căsătoria dintre persoanele de acelaşi sex. Nu am nicio problemă cu relaţiile lor atât timp cât nu-i afectează pe cei din jur”, a conchis Lasconi.

Apar primele reacții. Copreşedintele partidului REPER, Ramona Strugariu, deputatul REPER, Oana Cambera, și Clotilde Armand, primarul USR al sectorului 1, au avut primele reacții după declarațiile Elenei Lasconi.

”Treaba ta ca primar nu este să spui cine cu cine să se căsătorească, cum să intervină statul în familii. Treaba primarului este să aibă grijă de comunitate. De întreaga comunitate. Indiferent de culoare, religie sau sex. Iar această grijă nu se manifestă la televizor. Dacă nu înţelegi asta înseamnă că n-ai ce căuta în nicio funcţie publică”, a scris Clotilde Armand pe Facebook, la adresa colegei de partid, Elena Lasconi.

Fiica Elenei Lasconi se arată „dezgustată” de declarațiile mamei: „Această discriminare jegoasă nu are loc la mine în familie”

Fiica Elenei Lasconi, Oana (31 de ani), a reacţionat și ea, pe Instagram, după ce mama sa a afirmat că a votat ”DA” la referendumul pentru familia tradiţională. Tânăra s-a arătat dezgustată şi a anunțat că ”această discriminare jegoasă” nu are loc la ea în familie şi din acest motiv nu o mai susţine pe mama sa din nici un punct de vedere, notează News.ro.

”Sunt aici să vorbesc despre mama mea, Elena Lasconi, candidat USR la europarlamentare. (…) Sunt în  şoc şi absolut dezgustată să aflu că mama mea a votat DA la referendumul Coliţiei pentru Familie pentru a susţine aşa-zisa familie tradiţională. Nu pot să descriu durerea pe care o simt nu numai ca fiică a ei. (…)

Nu-mi vine să cred că persoana pe care am susţinut-o în cariera ei politică s-a dovedit a fi o homofobă. Nu m-aş fi aşteptat la aşa ceva niciodată. (…) Mă doare sufletul. Nu susţin un astfel de om pentru alegerile europarlamentare sau prezidenţiale, deşi ştiu că este favorita multora. (…)

Sufăr foarte mult şi nu-mi vine să cred. Consider că dacă eşti creştin şi crezi în legea iubirii +, ar trebui să lupţi pentru drepturi egale, pentru ca fiecare om să poată să îşi aleagă calea şi să-şi poată forma o viaţă fericită şi liniştită”, afirmă fiica Elenei Lasconi.

În finalul postării, ea afirmă: ”Această discriminare jegoasă nu are loc la mine în familie şi din acest motv nu o mai susţin pe mama din niciun punct de vedere din acest moment”.

Elena Lasconi vine cu lămuriri, după ce a declarat că a votat DA la referendumul pentru familie

Primarul oraşului Cîmpulung Muscel, Elena Lasconi, se declară dispusă să se retragă de pe lista USR pentru europarlamentare, spunând că aşteaptă votul Biroului Naţional în acest sens, după reacţiile provocate de afirmaţia sa potrivit căreia a votat ”DA” la referendumul pentru familia tradiţională.

”Cu ce e compatibilă politica? După declaraţia mea de ieri în care am fost sinceră şi am spus că din punctul meu de vedere căsătoria este între un bărbat şi o femeie, s-au inflamat toate reţelele sociale. Îmi pare rău. Niciodată nu am avut nimic împotriva relaţiilor dintre persoanele de acelaşi sex.

Nu am nimic împotriva unui parteneriat făcut legal pentru a avea aceleaşi drepturi. Singura sensibilitate pentru mine ca persoană este asta: cuvântul căsătorie.De 51 de ani trăiesc într-o societate în care căsătoria este între o femeie şi un bărbat. Educaţia şi formarea pe care le-am primit m-au adus în punctul acesta pentru că iubesc oamenii şi lupt pentru drepturile lor.

Am prieteni gay pe care îi respect, îi admir şi îi susţin. Ei ştiu asta. Lecţia pe care trebuie să o învăţăm în viaţa asta este iubirea. Mi se pare dureros să ştii şi să simţi cu toată fiinţa ta că iubeşti oamenii şi să constaţi că primeşti înapoi ură. Şi pentru ce? Sunt pentru căsătoria dintre o femeie şi un bărbat şi pentru un parteneriat legal între persoane de acelaşi sex”, scrie Lasconi pe Facebook

Ea subliniază că, la fel ca echipa din care face parte, crede în drepturile omului şi în valorile europene, dar că îi diferenţiază însă nuanţele.

”Acestea fiind zise, eu nu mă agăţ de funcţii şi liste. Pur şi simplu muncesc cu drag pentru ţara pe care o iubesc, pentru câmpulungeni, pentru România pe care ne-o dorim cu toţii. Dacă munca şi crezul meu nu sunt suficiente, dacă sinceritatea, toleranţa şi iubirea nu sunt suficiente şi dacă doare atât de mult un cuvânt, prin votul colegilor mei din Biroul Naţional USR se decide retragerea mea de pe lista candidaţilor la europarlamentare. Atât. Eu îmi continui treaba de primar.

Am intrat în politică pentru a construi. Străzi, şcoli, spitale, comunităţi, dar mai ales punţi către oameni. Voi continua să fac asta la Câmpulung şi în orice moment al vieţii mele publice şi private. Voi continua să fiu sinceră, asumată şi autentică”.

Elena Lasconi, actualul soț și fiica OanaSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

Elena Lasconi se retrage de pe lista candidaţilor USR la alegerile europarlamentare

Preşedintele USR Cătălin Drulă a anunțat că a avut o discuţie cu Elena Lasconi şi i-a cerut retragerea din campania pentru europarlamentare, după scandalul provocat de declaraţiile acesteia privind votul la referendumul pentru familie.

„Am avut o discuţie cu Elena Lasconi şi i-am cerut retragerea din campania pentru europarlamentare. Am decis convocarea Biroului Naţional al USR în această seară (n.r. duminică, 5 noiembrie) pentru formalizarea acestei decizii. Am certitudinea că Elena a înţeles că întreaga discuţie publică din ultimele 24 de ore, împreună cu situaţia personală devenită publică, afectează campania şi concentrarea USR pe lupta cu monstrul PSD-PNL. Elena va continua să muncească pentru câmpulungeni şi va avea sprijin pentru a face performanţă în administraţie”, afirmă preşedintele USR, citat de News.ro.

Fiica Elenei Lasconi: „Sunt mulţumită să aflu că mama mea nu mai candidează la alegerile europarlamentare. Un homofob în minus în Parlamentul European e un câştig”

Oana, fiica Elenei Lasconi, revine pe Instagram cu o nouă reacție, după ce a aflat că mama ei nu mai candidează la europarlamantare.

”Sunt mulţumită să aflu că mama mea nu mai candidează la alagerile europarlamentare. Un homofob în minus în Parlamentul European este un câştig indiferent de cost. Grija mea este în principal faţă de persoanele LGBTQ+ din România care suferă în faţa ignoranţei şi urii”, a scris tânăra.

Citește și: Fiica lui Robert Turcescu a semnat cu PRO TV, dar nu din asta trăiește. Cu ce se ocupă, de fapt, Ioana Taisia, alias YOYO

Citește și: Fiica lui Mihai Gâdea, apariție rebelă la Milano Fashion Week. Karina Maisha s-a transformat într-o tânără superbă

Citește și: Fiica Ralucăi Moianu s-a angajat, deși abia a intrat la facultate! ”Este o fată foarte bine organizată. Îmi organizează până și programul meu”