Elena Lasconi a povestit, în 2019, într-un amplu interviu pentru publicația Life.ro, cum l-a cunoscut pe Cătălin Georgescu, avocat de profesie, actualul ei soț. Cătălin a ajutat-o să creadă din nou în iubire, după un divorț dureros. Elena Lasconi s-a măritat la 18 ani, la 20 a născut-o pe fiica ei, Oana Lasconi, iar la 22 de ani a divorțat.

„La cursurile de limbă engleză, la British Council (n.r. l-a cunoscut pe soțul ei). Eu nu am făcut engleză la școală, doar franceză și rusă. Și știam că am nevoie să vorbesc engleză. Treceam printr-o perioadă complicată atunci când ne-am cunoscut, iar asta avea cumva legătură cu modul în care vedeam eu relațiile.

Pe mine m-a influențat foarte mult bunica. Am stat pe lângă fusta ei, cum s-ar zice, și am preluat de la ea multe principii și idei. Este credincioasă, o femeie de casă, așa încât am ajuns și eu să mă vizualizez cu trei copii care mă țin de șorț, cu casa plină de nepoți la sărbători, cu bucătăria mirosind a prăjituri. Ei bine, imaginează-ți cum a fost pentru mine să divorțez. Sigur, a fost alegerea mea, dar am simțit că nu ne potriveam de la început.

Eu eram o copilă de 18 ani, care a plecat la cununie spovedită și împărtășită, foarte curată spiritual. După doi ani s-a născut Oana, după alți doi ne-am despărțit fiindcă tot timpul ăsta am simțit că relația nu era ce ne trebuia.

Cu mintea de acum, aș fi divorțat a doua zi sau nu m-aș fi căsătorit deloc. Pentru că de foarte multe ori, când veneau prieteni la noi în casă, chiar dacă era evident că eu știam multe, că aveam păreri pertinente, simțeam că el e… inginer și eu… nu. Știi? Eu nu am pus niciodată etichete oamenilor pentru câtă școală au. Dar am făcut facultate după divorț.

După ce am divorțat însă a fost și mai greu. De ce? Pentru că eu sunt o femeie de casă. Și eram cumva sigură că următorul va fi bărbatul meu pentru toată viața. Nu a fost. Și nici următorii.

Așa că am început să muncesc foarte mult, m-am angajat la ProTv, făceam reportaje din Valea Jiului și plecam în deplasare la 3 dimineața, să prind schimbul minerilor. Sigur că a fost greu. Dar îmi plăcea și am ales intenționat domeniul cel mai greu, Valea Jiului, un subiect aproape neexploatat de vreun reporter până atunci.

Au trecut anii, multă vreme mi-am ținut copilul la Hațeg, la ai mei, nu știu ce m-aș fi făcut fără mama și tata. Mergeam la ei în weekend-uri, uneori plecam corespondent în diverse locuri din țară, am fost și corespondent de război în Afganistan, iar toate astea au însemnat tot atâtea răni pentru relația mea cu Oana. Sigur că ne iubeam, că eram cât de aproape puteam de ea, că mă vedea ca pe o zână, iar ea era salvarea mea. Dar distanța era de neevitat.

După mineriada din 1999, m-am mutat la ProTv. în București, apoi am înscris-o și pe Oana la o școală din cartier când era în clasa a V-a. Adevărul este că nu mai suportam să stau departe de fata mea și ajunsesem să nu mai suport călătoriile de 9 ore cu trenul. Mă urcam în vagon și imediat îmi venea să vomit.

Cred că nici ea nu mai suporta să stăm departe una de cealaltă. Mi-aduc aminte și acum un moment din gară, când ne-am revăzut, iar ea a început să alerge după mine, s-a împiedicat, a căzut și și-a julit picioarele. Te sfâșie să vezi așa ceva.

Anii au trecut și am început să simt gustul amar al vieții, o neîmplinire sufletească ce depășise deja faza de resemnare, care m-a apropiat și mai mult de Dumnezeu. Atunci am realizat că, de fiecare dată când i-am cerut ceva lui Dumnezeu, el mi-a dat.

Așa ajungem la momentul British Council. Pe străduța pe care parcam când mergeam la cursuri se afla o biserică. Am intrat acolo și m-am rugat: „Doamne, dacă tu vrei să am un bărbat și e pe drumul tău, scoate-mi-l în cale. Dacă nu, nu”. Și a apărut Cătălin în viața mea. (râde) A vrut bunul Dumnezeu și ne-am lipit. Îmi pare rău că nu am mai făcut un copil”, este povestea tinereții, pe care Elena a spus-o pentru Life.ro.

În urmă cu trei ani, într-o postare pe Facebook, Elena Lasconi își declara dragostea public pentru soțul ei. „L-am iubit și îl iubesc! El e soțul meu. I se spune Lasconi, deși e Georgescu. La mulți ani, Cătă! Îți mulțumesc pentru că EȘTI și pentru că mă suporți când eu mă consider insuportabilă!”, a scris Elena, pe Facebook, în dreptul unei imagini cu ei doi.

Elena Lasconi, mireasă în straie populare, s-a recăsătorit în 2012

Pe 30 iunie 2012, Elena Lasconi se căsătorea cu Cătălin, alesul inimii ei, iar nunta avea să fie una de neuitat. Mireasă în straie populare, cu coroniță de flori pe cap, fosta vedetă PRO TV și ACASĂ TV a fost superbă.

„Sunt o femeie fericită! M-am pregătit cu mare emoție și cu meticulozitate pentru ziua nunții: 30 iunie. Sunt o româncă adevărată, sunt mândră că aparțin acestui neam și acestui pământ. Aici îmi sunt rădăcinile, iubesc tradiția românească și portul nostru. Așa că rochia de mireasă, straiele mirelui, tortul, decoratiunilea absolut totul a fost inspirat din costumele populare și tradițiile romanesti”, povestea Elena Lasconi, corespondentul special al emisiunii „Povestiri adevarate”, de la Acasă.

elena-lasconi-nunta-2SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 12

Povestea rochiei de mireasă

„Rochia de mireasă, straiele mirelui, tortul, decorațiunile… absolut totul a fost inspirat din costumele populare și tradițiile românești, rochia a fost făcută manual de zeci de mâini de aur. Rochia a fost gândită și realizată cu măiestrie de Vera, de la Atelierul Parlor, care mi-a înțeles exact mesajul și care a făcut pur și simplu o operă de artă.

Pe cap am avut cunună de flori și grâu. Toată cusătura din mărgele colorate a fost realizată de echipa Virginiei Linul, românca noastră cunoscută în toata lumea ca una dintre cei mai grozavi artizani ai acestui neam.

Elena Lasconi alături de părinții eiSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 7 / 12

Detaliul special cusut pe brâu: „Acest simbol reprezinta femeia si barbatul, dragoste, fertilitate, armonie”

Toate florile și culorile mărgelelor sunt din zona Bistrița, iar brâul pe care l-am purtat a fost personalizat la cererea mea cu un simbol românesc absolut special. Cele două păsări care stau față în față și au în mijloc pomul vieții. Acest simbol reprezintă femeia și bărbatul, dragoste, fertilitate, armonie iar pomul vieții reprezintă legătură cuplului cu Dumnezeu pentru eternitate”, a declarat Elena Lasconi, la momentul respectiv, în comunicatul de presă transmis de Acasă TV.

Slujba religioasă a avut loc la Mănăstirea Comana, ctitorită de Vlad Țepeș, iar petrecerea s-a ținut la Casa Comana-Salonul din Pădure, pe malul Deltei Neajlovului. „Am plâns de bucurie la mânăstire, am cântat și dansat la petrecere. Sunt un om norocos și fericit! Le mulțumesc tuturor celor care au fost alături de mine pentru că știu că au făcut-o cu tot sufletul. M-au învăluit cu dragoste, veselie și bunătate”, a mai mărturisit Elena Lasconi.

fiica-elena-lasconi-1SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 10 / 12

Elena Lasconi, cronologia scandalului cu partidul și cu fiica ei

Elena Lasconi (51 de ani), fostă vedetă PRO TV și primar al orașului din Câmpulung Muscel, se află în mijlocul unui scandal care a escaladat, în weekendul 4-5 noiembrie, și care a culminat cu retragerea ei de pe lista candidaților USR pentru europarlamentare. Lovitura supremă a venit din partea fiicei sale, Oana, care a renegat-o public pe mama ei.

Sâmbătă, 4 noiembrie, Elena Lasconi, cap de listă USR la alegerile europarlamantare, a participat la emisiunea „Insider politic”, difuzată de la ora 12.00, la Prima TV. Aici a fost întrebată dacă susţine căsătoriile între persoane de acelaşi sex.

”Eu sunt creştină, sunt ortodoxă şi consider că familia este formată dintr-o femeie şi un bărbat”, a răspuns Elena Lasconi, care a adăugat că a participat la referendumul pentru familia tradiţională organizat în 2018 şi a votat ”DA”.

Elena Lasconi a fost întrebată dacă acest răspuns nu va stârni critici în rândul votanţilor USR. ”Este treaba lor. Eu nu am nimic împotriva persoanelor de acelaşi sex, dar nu văd de ce aş milita pentru căsătoria dintre persoanele de acelaşi sex. Nu am nicio problemă cu relaţiile lor atât timp cât nu-i afectează pe cei din jur”, a conchis Lasconi.

În scurt timp, reacții de tot felul au invadat mediul online, iar cea mai virulentă a fost cea din partea fiicei, Oana (31 de ani), stabilită de ani buni la Paris. Tânăra și-a acuzat mama de homofobie, s-a arătat dezgustată și a declarat public că ”această discriminare jegoasă nu are loc la mine în familie şi din acest motv nu o mai susţin pe mama din niciun punct de vedere din acest moment”.

Citește și: Elena Lasconi, renegată public de propria fiică. Cronologia scandalului

Citește și: Trecutul neștiut al Elenei Lasconi și rănile din relația cu fiica ei. S-a măritat la 18 ani, a născut-o pe Oana la 20, iar la 22 a divorțat: „Distanța era de neevitat”