Nu a câștigat concursul, dar a devenit star mondial. Avea 47 de ani și nu lucra. Cu faima la purtător, dar și cu mulți bani în conturi, Susan locuiește în continuare în casa în care a și copilărit. Demonstrează că nu și-a pierdut smerenia și că banii nu i-au luat mințile.

Susan Boyle, vedeta absolută a ediției „Britanicii au talent” din 2009

„I Dreamed a Dream” este piesa cu care Boyle i-a dat pe spate pe jurații de la „Britanicii au talent”. A adus și lacrimi în ochii spectatorilor și telespectatorilor. La prima vedere, mulți au râs de aspectul ei neîngrijit, dar când a început să cânte, asistența a amuțit.

Deși a ieșit pe locul doi în concursul de talente, Susan a ajuns să lanseze mai multe albume. A fost nominalizată chiar și la premiile Grammy și a ținut spectacole în toată lumea. Este înscrisă de trei ori și în Cartea Recordurilor. A vândut în jur de 25 de milioane de albume.

Neschimbată de faimă și de bani

Susan Boyle, 2023. Foto: Profimedia
Susan Boyle, 2023. Foto: Profimedia

Unele aspecte ale vieții sale nu s-au schimbat, însă. Locuiește în continuare în Bathgate, Scoția, în casa în care a crescut. „E cel mai bine să rămâi înrădăcinat și cu picioarele pe pământ”, spunea ea în 2021, în timpul unui tur al casei, făcut pentru o revistă.

„Încă am vechea mea viață. Trăiesc în aceeași casă. Viața mea nu s-a schimbat. Călătoresc mai mult, văd locuri pe care nu credeam că aș avea ocazia să le văd. Nu duc dorul a nimic, pentru că am și acum tot ce aveam și înainte. E doar puțin mai interesant acum”, a completat Susan.

Și-a construit o casă mare și frumoasă, dar a preferat să o lase pe nepoata ei să locuiască acolo.

Susan Boyle, din nou pe scena unde a cunoscut celebritatea

În iunie 2023, Boyle s-a întors pe scena pe care a cunoscut celebritatea, de data aceasta ca invitat special în finală. A cântat aceeași piesă din „Mizerabilii”, acompaniată de actorii de pe West End. În aprilie 2022, suferise un AVC minor. „Am crezut că aș fi nebună dacă m-aș întoarce pe scenă, dar am făcut-o”, a spus ea, în fața publicului.

Susan Boyle, 2009. Foto: ProfimediaSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 13

S-a dedicat îngrijirii mamei sale și a fost diagnosticată cu sindromul Asperger

  • În 2022, averea ei era estimată la 40 de milioane de dolari.
  • Nu a fost niciodată căsătorită. Și-a dedicat viața îngrijirii mamei sale, care a murit la 91 de ani, în 2007. „I-am promis mamei mele că voi face ceva cu viața mea. Spiritual, ea este cu mine tot timpul”, spunea artista, în 2013, pentru The Guardian.
  • Pe lângă mamă, și-a pierdut o soră și un frate.
  • În 2021, a surprins cu noua ei siluetă. A slăbit peste 20 de kilograme.
  • De când e celebră, a strâns și donat bani pentru mai multe cauze: pentru oamenii fără adăpost, pentru copii, pentru bolnavii de cancer. Și-a donat și multe dintre rochiile de scenă cauzelor caritabile.
  • Presa britanică spune că lucrează la muzică nouă, pentru a reveni în atenția fanilor.
  • Hobby-urile ei preferate sunt cititul și grădinăritul.
  • Duce o viață privată și nu se știe nimic despre vreun iubit.
  • A discutat deschis despre sindromul Asperger, o formă de autism cu care a fost diagnosticată, și anxietate. „Asperger nu mă definește. E o afecțiune cu care trebuie să trăiesc, dar mă simt mai relaxată cu mine însămi.”

Citește și: Rareș Prisăcariu, copilul-minune care a câștigat „Românii au talent”, a împlinit 8 ani: „Azi pășesc într-o nouă etapă”. Cum a fost la petrecere

Citește și: VIDEO Momentul în care Adrian Stoica află că a câștigat America’s Got Talent. Atenție la reacția cățelușei Hurricane!