America Express sezonul 6 a început sâmbătă, 21 octombrie, la Antena 1, cu cele 9 echipe de vedete ajunse în țara cafelei, Columbia.

Startul cursei pe Drumul Soarelui i-a luat cu totul prin surprindere pe concurenți. Chiar după ședința de securitate, care le-a prezentat potențialele pericole de pe traseu, cele nouă echipe au pornit în căutarea rucsacurilor America Express.

alexia-si-aris-au-castigat-jocul-de-ieri_3SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 13

Alexia și Aris Eram au câștigat primul joc pentru amuletă

Întrecerea a început în Medellin, capitala criminalității din Columbia în urmă cu câteva decenii, și i-a purtat pe competitori spre cartierul lui Pablo Escobar, Comuna 13, considerată cândva cea mai periculoasă zonă din lume! Drumul presărat cu misiuni a devenit de-a dreptul epuizant, întrucât concurenții au fost nevoiți să-și care, în tot acest timp, bagajele. Una dintre misiuni le-a mai adăugat o povară: pe lângă valize, au avut de cărat și câte o servietă misterioasă, exact ca într-un film de acțiune.

Dar, spre amuzamentul concurenților, servietele conțineau pungi cu făină, ingredientul de bază pentru arepas, preparatele specific sud-americane care s-au dovedit un obstacol greu de digerat pentru unii dintre competitori.

După ce au găsit rucsacurile, care se aflau îngropate pe un deal din Medellin, asemenea comorilor ascunse de Pablo Escobar, echipele au pornit spre Irina Fodor, primii clasați intrând la cel dintâi joc pentru amuletă și Joker al acestui sezon. Câștigătorii serii au fost Alexia și Aris Eram, după o întrecere cu echipa formată din Laura Giurcanu și Sânziana Negru, de-o parte, și Giulia și Vlad Huidu, de cealaltă.

Copiii Andreei Esca, instruiți de tatăl lor înainte să plece în America Latină

Alexia și Aris au avut parte de un avantaj neașteptat în cursa lor din prima etapă. Ei au trebuit să ajungă în Plaza de Botero din Medellin, un parc de 7.000 de metri pătrați, care prezintă 23 de sculpturi ale celebrului artist columbian Fernando Botero.

„Plaza de Botero. Tata ne-a făcut instructajul înainte să plecăm din România și ne-a spus despre Botero. Suntem fericiți, pentru că tata ne-a spus că este un artist, care face niște sculpturi supraponderale”, au povestit frații Eram la testimonial, dezvăluind și istoria celebrei sculpturi „Pasărea”. La momentul filmărilor, care au avut în mai 2023, sculptorul Fernando Botero era în viață. El a murit luna trecută, pe 15 septembrie, la vârsta de 91 de ani.

Cele două sculpturi ale lui Botero, despre care Alexia și Aris au povestit la testimonial (vezi video)

Aceasta are o poveste specială. Pe 10 iunie 1995, în timpul unui festival public, o explozie a distrus pasărea din bronz aflată în Parcul San Antonio din Medellin. Presa a anuntat că o bombă fusese pusă în interiorul ei, probabil de către traficanții de droguri. Explozia a ucis 27 de oameni, iar autorii nu au fost prinși niciodată. În anul 2000, o altă sculptură „Pasăre” a fost așezată lângă sculptura distrusă, simbolizând pacea.

Cine sunt concurenții America Express sezonul 6

Continentul rămâne același în acest an, dar Drumul Soarelui îi poartă pe concurenți prin Columbia, Ecuador și Argentina, pe un traseu cu locuri spectaculoase, pline de povești și istorie. Misiunile vor fi pe măsură, iar lupta pentru Amuleta Supremă de 30.000 de euro și titlul de câștigători ai celui mai dur reality show din România se anunță a fi aprigă și de această dată.

Alexia Eram și fratele ei, Aris, comedianții George Tănase și Ionuț Rusu, Romică Țociu și fiul lui, Cătălin, Iulia Albu și iubitul ei, Mike, Giulia Anghelescu și soțul ei, Vlad Huidu, Cleopatra Stratan și Edward Sanda, Iuliana Pepene, prezentatoarea Observatorului de dimineață, și jurnalista de război Sonia Simionov, de asemenea parte din echipa Observator, divele digitale Sânziana Negru și Laura Giurcanu, actrița Ada Galeș și mama ei, scriitoarea Antoneta Galeș sunt concurenții care au spus un DA hotărăt provocării celui de-al șaselea sezon America Express, cel mai dur reality show din România, difuzat de Antena 1.

Citește și: Andreea Esca, mesaj emoționant de ziua fiicei sale. Alexia Eram a împlinit 22 de ani! Surpriza de la miezul nopții!

Citește și: Andreea Esca, apariție ravisantă la Veneția, la nunta Anei Geoană. 3 rochii de vis pentru cele 3 zile de petrecere. Știrista a purtat și o rochie „reciclată”