În ianuarie 2024 se împlinesc 10 ani de când show-ul „Mondenii” a dispărut din grila Prima TV, dar Andreea Grămoșteanu, una dintre actrițele de bază ale proiectului, nu a dispărut din inimile și din atenția fanilor. La cei 45 de ani, pe care îi va împlini pe 30 octombrie, Grămo, așa cum i se mai spune în branșă, se află, poate, în cel mai bun moment al vieții ei.

Face un rol deosebit de puternic la Teatrul Mic, în piesa “Medeea” de Euripide, versiunea modernă de Ben Power, tradus si regizat de Vlad Massaci, are câteva premii importante la activ, un soț, și el actor, care o adoră, și un fiu minunat, în vârstă de 5 ani. Cu siguranță, cei care au urmărit-o la TV o urmăresc și la teatru, dar și pe rețelele sociale, acolo unde este foarte activă.

marin-grigoreSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 19

Andreea Grămoșteanu, în aceeași piesă cu soțul ei, actorul Marin Grigore

Pe 18 octombrie, de la ora 19:00, la Sala Atelier de la Teatrul Mic are loc premiera oficială a spectacolului „Medeea” de Euripide, versiunea modernă rescrisă de Ben Power, în regia lui Vlad Massaci și cu Andreea Grămoșteanu în rolul principal. Din distribuție face parte și actorul Marin Grigore, soțul Andreei, care îl joacă pe Iason. Imaginile cu ei doi au un puternic impact, iar acest lucru l-a semnalat și actrița, într-un mesaj pe Instagram, în dreptul unei fotografii din timpul piesei, cu ea și cu Marin.

Marin Grigore și Andreea Grămoșteanu, în piesa „Medeea”, la Teatru Mic

„Dragă Marin, când mi-ai mărturisit că avem același vis, am ridicat din sprânceană. Mi-am dat ochii peste cap în marea mea neștiință, confundând profund nemișcarea cu imaginea unui reper. Abia după ce mi-ai dezlipit ochii, unul câte unul, am mirosit cu genele, apoi cu irișii, gustul aerului liber.

Îți mulțumesc pentru răbdarea și tenacitatea cu care îmi rupi înlănțuirile, pentru această aventură cu care am fost binecuvântați, pentru enduranță, pentru înțelegerea ta și neînțelegerea mea, pentru super eroul și artistul autentic pe care îl admir dinlăuntru, pentru acest vis pe care îl avem împreuna, de a deveni întru…”, este declarația de dragoste a Andreei, pentru soțul ei.

andreea-gramosteanu-medeea-09-2SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 10 / 19

Despre „Medeea”, în versiunea modernă de la Teatrul Mic

„Medeea” în versiunea modernă rescrisă de britanicul Ben Power, pornind de la tragedia lui Euripide, a avut premiera la Londra, pe scena Teatrului Național, în iulie 2014, în regia lui Carrie Cracknell, cu Helen McCrory în rolul principal.

La Teatrul Mic va avea premiera oficială miercuri, 18 octombrie. În această nouă producție a Teatrului Mic, actrița Andreea Grămoșteanu joacă în rolul principal, împreună cu Marin Grigore, Liliana Pană, Radu Zetu, Vlad Corbeanu, Andrei Brădean, Alina Rotaru.

Tragedia Medeei impresionează și azi, în aceeași măsură, ca acum 2500 de ani, când Euripide i-a scris pentru prima dată povestea. Ben Power, atras de forța și pasiunea acestui personaj mitologic, repune în discuție chestiunea promisiunilor încălcate și a trădării, și încearcă să găsească o explicație pentru crimele oribile înfăptuite în numele iubirii.

„Este o adaptare în sensul în care dispar multe personaje și se esențializează povestea, dar limbajul este tot unul poetic. Numai că, are o poezie mult mai directă și mai frustă. În timp ce traduceam piesa, mi-am dat seama că există acolo un vers – Dreptate, ochii plânși cer să te vadă!

Și de aici am pornit povestea acestui spectacol. Este ceva extrem de auster și de cerebral. Când am luat textul, nu îmi puteam imagina pe nimeni altcineva în rolul acesta, în afară de Andreea. Ea va fi o Medeea extrem de calculată și cerebrală, și în același timp extrem de fragilă, emoțională și emoționantă”, explică regizorul Vlad Massaci, pe site-ul oficial, teatrulmic.ro.

Andreea Grămoșteanu, carieră

Andreea Grămoșteanu s-a născut pe 30 octombrie 1978, Constanța. A absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București (UNATC) în 2005, iar doi ani mai târziu își finaliza masteratul în „Arta Actorului”, la clasa prof. Gelu Colceag. În televiziune ați văzut-o în „Mondenii” (2006-2014), „Atletico textila”, „Las Fierbinți”.

Premii și nominalizări

Premiul pentru Cea mai bună Actriță în Rol Secundar pentru interpretarea rolului „Barbara” din spectacolul „Ținutul din miezul verii”, regia Vlad Massaci, în cadrul Festivalului de Teatru „Elvira Godeanu”, 2019

Premiul pentru interpretare feminină pentru rolul din filmul „Pentru el”, regia Radu Stanca, în cadrul Festivalului CineMaIubit, 2008

Spectacole la Teatrul Mic

  • Medeea în „Medeea” de Euripide, versiunea modernă de Ben Power, regia Vlad Massaci, 2023
  • Coordonatoarea spectacolului „Măcel” de Yasmina Reza, 2022
  • Jessie în Noapte bună, mamă! de Marsha Norman, regia artistică Vlad Massaci, 2021
  • Barbara în „Ținutul din miezul verii” de Tracy Letts, regia Vlad Massaci, 2017
  • Mara în „Casa cu pisici”, text și regie Radu Iacoban, 2015
  • Casandra în „Vania și Sonia și Mașa și Spike” de Christopher Durang, regia Horia Suru, 2015
  • Actriţa în „39 de trepte”, după Patrick Barlow, regia Gabriela Dumitru, 2015
  • Didina în „D’ale Carnavalului” de I.L. Caragiale, regia Dragoș Galgoțiu, 2014
  • Yvette Pottier în „Mutter Courage” de Bertolt Brecht, regia Victor Ioan Frunză, 2013
  • Paquerette în „Pensiune completă” de Pierre Chesnot, regia Gelu Colceag, 2012
  • Helena în „Visul unei nopți de vară” de William Shakespeare, regia Gelu Colceag, 2011
  • Luise în „Sex on the bici” de John Tobias, regia Nona Ciobanu, 2011
  • „Google țara mea” de Mihaela Michailov, regia Alexandra Badea, 2010
  • Ema în „Blocaj în trafic” de Bogdan Costin, regia Diana Iliescu, 2009
  • Florence Baker în „Fluturii sunt liberi” de Leonard Gershe, regia Diana Iliescu, 2005

Andreea Grămășteanu, apariție elegantă la Gala UCIN

Andreea Grămoșteanu a bifat o apariție elegantă luna trecută, la Gala Premiilor UCIN, unde s-a afișat cu actorii Sergiu Smerea și Oana Jindiceanu, dar și cu producătoarea Ada Solomon.

andreea-gramosteanu-3SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 16 / 19

Cea de-a 51-a ediție a Galei Premiilor UCIN, eveniment organizat de Uniunea Cineaștilor din România, a avut loc pe 25 septembrie 2023, la Opera Națională București. Marele Premiu și Trofeul UCIN precum și Premiul pentru regie „Lucian Pintilie” au fost acordate filmului „Marocco” – regia: Emanuel Pârvu, producător: Miruna Berescu, Asociația FAMART, iar Premiul Special al juriului a fost oferit filmului „Imaculat”, regia: Monica Stan și George Chiper Lillemark.

Citește și: Interviu EXCLUSIV Andreea Grămoșteanu: ”Nu mă mai gândesc la ceea ce cred alți oameni despre mine”

Citește și: Premiile Gopo 2023. Cele mai frumoase rochii de pe covorul roșu. Ce designeri au ales vedetele