„Suflete, mă leagă de tine atâtea amintiri! Le-am construit, de-a lungul anilor, le prețuiesc și îți mulțumesc! La mulți ani, Carmen, buni și senini! Te iubesc”, a fost mesajul Corinei Dănilă pentru prietena ei, Carmen Movileanu. Cele două au împărțit ani buni de colaborare în TVR.

Carmen Movileanu, fostă crainică TVR, fostă prezentatoare, voice-over la „Teleenciclopedia”, realizator de emisiuni, are o relație lungă cu postul național, locul de care se leagă cariera ei pe „sticlă”. Carmen Movileanu a împlinit 66 de ani pe 17 octombrie și peste 40 de ani au fost dedicați televiziunii române. O femeie splendidă și în tinerețe, dar și acum, Carmen Movileanu și-a păstrat eleganța și rafinamentul.

carmen-movileanu-tinereteSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 16

Carmen Movileanu e fosta soacră a lui Cove și Mătușa Alexandrei Dinu

Carmen Movileanu a început să lucreze în Televiziunea Română pe 1 octombrie 1977, iar ultimii ani petrecuți în clădirea din Emil Pangrati se leagă de emisiunea prezentată de Corina Dănilă, „Ieri, Azi, Mâine”, unde a fost producător. Am aflat că fosta vedetă TVR s-a pensionat în urmă cu trei ani, iar acum se poate bucura și mai mult de rolul de bunică, pentru că fiica ei, Maria, i-a dăruit un nepoțel superb. Este fiul pe care Maria îl are din mariajul cu Gabriel Coveșeanu (Cove), de care a divorțat în 2010. Fosta soacră a lui Cove mai are un nume celebru în familie, actrița Alexandra Dinu fiind nepoata ei.

După pensionare, pe Carmen Movileanu am mai văzut-o la TVR în 2021, în seria de minidocumentare 2X65, realizate de Televiziunea Română împreună cu Comisia Națională a României pentru UNESCO (CNR UNESCO).

Cu o voce caldă, cu o prezență plăcută, cu o dicție impecabilă, Carmen Movileanu ne-a amintit de ce era considerată una dintre cele mai frumoase crainice TVR de după Revoluție. Puțini își mai amintesc că ea a preluat ștafeta de la Sanda Țăranu și Cristiana Bota, în anul 1990. Înainte de a apărea pe sticlă, Carmen Movileanu a lucrat în redacțiile Economică și de Știință și era una dintre vocile „Teleenciclopedia”.

carmen-movileanu-in-tinerete-1SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 13 / 16

Carmen Movileanu: „A fost cea mai frumoasă perioadă din cariera mea”

„Eu, fiind din interior știam ce înseamnă CRAINIC. Care sunt cerințele, rigorile, programul și, sincer, nu credeam că-mi va fi atât de ușor. Dar îi știam pe oamenii din emisie, ei mă știau pe mine de la lecturile Teleenciclopediei, pe care, nu de puține ori, le făcusem în direct, chiar din studioul crainicelor.

La prima apariție m-a prezentat Sanda Țăranu și, după două anunțuri, pe care le-am făcut împreună, m-a lăsat singură. Mi-a urmărit toate aparițiile timp de o lună. Mă suna în fiecare seară și-mi spunea ce trebuie corectat. Într-o seară nu m-a sunat și, temătoare, am sunat-o eu. Cu vocea ei caldă și extrem de sinceră și prietenoasă mi-a spus:

„E foarte bine, gata cu observațiile, păstrează zâmbetul, emoția, eleganța și continuă să faci echipă cu toată lumea. Citește mult, pregătește-ți aparițiile și sigur te vei bucura de succes’’. Unii știu ce a urmat, alții au uitat și foarte mulți nu știu nimic. Acum pot spune că a fost cea mai frumoasă perioadă din cariera mea”, a povestit Carmen Movileanu într-un interviu pentru revistacariere.ro.

Crainicele TVR de dinainte sau de după Revoluție, Delia Budeanu, Cristiana Bota, Sanda Țăranu, Cristina Țopescu, Carmen Movileanu, Lia Mărăscu, Despina Moiceanu, Iuliana Marciuc, erau un etalon în modă pentru româncele care își permiteau să-și facă, la croitorie, costume ca ale lor. „Un an de zile am plecat acasă plângând. În fiecare zi. Toată lumea îmi spunea, invariabil, același lucru: Vai, dar ce frumoasă ești! Nimeni nu îmi spunea: vai, dar ce deșteaptă ești”, povestea Carmen Movileanu, într-un reportaj pentru TVR.

Citește și: Cristiana Bota, crainica TVR de pe vremea lui Ceaușescu, apariție rară, în public. Nici nu zici că are 75 de ani!

Citește și: Teodora Mareș a împlinit 60 de ani. Cum arată azi superba actriță din „Declarație de dragoste”

Citește și: Acasă la Maria Ploae. La 72 de ani, superba actriță are 3 copii, 6 nepoți și un soț celebru și respectat, care o adoră