Alina Sorescu și Alexandru Ciucu s-au logodit în Italia, la Florența, și au făcut nunta în România, pe 12 septembrie 2010, la Palatul Știrbei. Totul a fost atât de minuțios organizat, încât ai fi jurat că este vorba despre o nuntă regală. Mirele Alexandru Ciucu a sosit pe domeniul Știrbey călare pe un cal alb, ca în poveștile la care, probabil, Alina Sorescu a visat, în copilărie. Mireasa nu a sosit nici ea cu vreo limuzină, ci a fost adusă de o caleașcă albă, trasă de doi cai.

Alexandru Ciucu și Alina Sorescu, nuntă de basm la Palatul Știrbey

“Primele emoţii le-am avut la cununia religioasă pentru că, venind pe cal, mi-era teamă să nu se întâmple cu animalul vreun eveniment nedorit şi să ajungem de la bal la spital. Mă gândeam că s-ar putea speria calul de toată mulţimea aceea de oameni, sau pur şi simplu că se găseşte vreo viespe să-l înţepe tocmai atunci.

Din fericire nu s-a întâmplat nimic din toate astea. Şi apoi am aşteptat venirea Alinei. Ce moment uluitor când am prins-o de mână şi a coborât din caleaşcă pentru a merge împreună spre altar, în timp ce razele soarelui se răsfăţau în privirea celor prezenţi.

Un alt moment de maximă intensitate a fost dansul mirilor. Aveam amândoi emoţii cât între două stele, dar când a început melodia parcă am intrat într-o lume a noastră cu poveşti şi zâne, iar coregrafia a curs de la un cap la altul mai armonios şi mai natural decât la repetiţii”, povestea, Alexandru Ciucu, pentru publicația “Nuntă cu stil”.

nunta-alina-sorescu-alexandru-ciucu-5SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

Alina Sorescu și Alexandru Ciucu au ales pentru dansul mirilor melodia “From this moment on”, interpretată de Shania Twain, iar coregrafia au învățat-o de la Mihai și Elwira Petre. Și meniul a fost fabulous. Mirii și-au răsfățat oaspeții cu specialităţi italieneşti ca bruschette, mozarella, somon fumé şi prosciutto al melone, dar au avut și mâncare tradițional românească, evident, sarmale şi vițel la proțap. Tortul a avut cinci etaje și a fost ornat cu trandafiri grena, fixați în marțipan.

Vezi și: Alina Sorescu, reacție după ce “a explodat” divorțul. Cum s-a fotografiat solista

Mireasa Alina Sorescu a avut 4 rochii

Alina Sorescu a strălucit în ziua nunții, mai ales că de ținute s-a ocupat chiar soțul ei, de profesie designer vestimentar. “Alinei i-am făcut patru rochii. Una pentru cununia civilă şi celelalte trei pentru nunta propriu-zisă. Cea de la cununie a fost de culoare roz somon, diafană şi veselă precum mireasa şi am accesorizat-o cu o superbă pereche de pantofi creată de Mihai Albu.

Prima rochie de mireasă a fost pentru ceremonia religioasă, de culoare ivoar şi a urmărit stilul sirenă, cu trenă lungă – visul Alinei din copilărie –  bolero şi voal de dantelă, toate evidenţiind aerul feciorelnic caracteristic unei mirese. A doua rochie a fost creată pornind de la momentul dansului mirilor, ajungând aşadar la stilul prinţesă, amplă, tot ivoar, din dantelă cu trandafiri aplicaţi.

Am evitat crinolina tocmai pentru reuşita dansului. Ultima rochie a fost simplă, în stilul de zeiţă romană, închisă pe un umăr cu un inel cu trandafir din coral roşu. De altfel acesta a fost şi lait-motivul celor trei rochii de mireasă, trandafirul sângeriu regăsindu-se în funcţie de ţinută în pandantiv, în broşă, la cercei sau la inel”, a povestit Ciucu pentru sursa citată.

Citește și: Gata! A venit și dovada ”oficială” că Alina Sorescu și Alexandru Ciucu divorțează! Prima declarație