Pe lângă dieta pentru tratarea Candidei albicans, vei urma și tratamentul dat de medicul curant. Va fi nevoie și de evitarea anumitor alimente, cum sunt zahărul, făina albă, produsele lactate și drojdia de bere care favorizează creșterea ciupercii. Elimină din alimentație și alimentele procesate care conțin zaharuri, carnea roșie și mezelurile. Renunță la fumat.

Citește și: Dieta după naștere: 16 de alimente de care are nevoie o mămică

 

Dieta pentru tratarea Candidei albicans: Dimineața

Dacă nu suferi de ulcer sau hiperaciditate gastrică, începe fiecare dimineață cu un pahar cu apă călduță și lămâie. După o jumătate de oră, poți lua micul dejun: iaurt (conține probiotice) și cereale integrale care contribuie la păstrarea sănătății florei bacteriene din intestin și colon. Adaugă și fructe, după gust. Unii experți recomandă și înlăturarea fructelor din dietă, întrucât acestea conțin zaharuri, care hrănesc ciuperca. Ar fi bine să le eviți pe cele cu un indice glicemic crescut, cum sunt ananasul, pepenele galben și roșu, curmalele, smochinele, fructele uscate, în general. Poți consuma cu măsură bananele, kiwi, strugurii, piersicile, prunele, perele, mere. Cel mai scăzut indice glicemic dintre fructe îl au citricele.

Dieta pentru tratarea Candidei albicans: Gustarea de la ora 10

Poți opta pentru o felie de pâine integrală cu pastă de avocado, pastă de broccoli sau humus.

Citește și: Remedii naturale pentru candidoza vaginală

Dieta pentru tratarea Candidei albicans: Prânz

Dacă mergi la birou, poți să-ți iei la tine o salată cu grătar de pui, curcan (crescut fără hormoni) sau pește. Alternativ, poți consuma orez brun cu legume sau ghiveci de legume.

 

Gustarea de după-amiază

Prepară-ți un smoothie cu lapte de migdale, maca, polen de albine, banană, afine.

Dieta pentru tratarea Candidei albicans: Cină

Salată de quinoua cu legume.

Dieta pentru tratarea Candidei albicans: Înainte de culcare

Prepară-ți un elixir care te va ajuta și să dormi mai bine. Relaxează mușchii și calmează nervii. Amestecă lapte de cânepă (un pumn de semințe de cânepă comestibile date prin mixer cu apă, un vârf de cuțit de turmeric, cardamom și praf de cuișoare.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com