Cum scapi rapid de durerile abdominale cu ajutorul căldurii

Dacă ai dureri în abdomenul inferior din cauza sindromului premenstrual sau al ciclului, aplică o buiotă cu apă caldă pe zona afectată. Căldura reduce durerea prin relaxarea mușchilor abdominali și uterini. Mai poți face comprese calde. Înmoaie un prosop din bumbac în apă. Stoarce-l bine și pune-l în cuptorul cu microunde pentru un minut. Asigură-te că nu este prea fierbinte. Aplică-l pe abdomen și ține-l până se răcește. Repetă după câteva minute. Poți face asta până simți că nu te mai doare abdomenul. Chiar și un duș sau baie cu apă caldă poate ajuta.

Terapia cu căldură

Cum scapi rapid de durerile abdominale cu ajutorul mușețelului

O cană cu ceai de mușețel poate calma durerile abdominale. Această plantă are proprietăți antiinflamatoare și antispasmodice. De aceea, relaxează mușchii uterului și durerile spasmodice din timpul menstruației.

Mușețelul este, de asemenea, un bun tratament pentru diverticulită, boală ce poate cauza dureri în abdomenul inferior.

Prepară un ceai din două-trei lingurițe de mușețel uscat la o cană cu apă fierbinte. Acoperă și lasă la infuzat pentru 5 minute. Strecoară și adaugă o linguriță de miere de tei sau de salcâm. Se beau trei căni cu ceai de mușețel pe zi.

Contraindicații: Nu bea ceai de mușețel dacă ești însărcinată, încerci să rămâi, iei contraceptive sau faci tratament cu anticoagulante.

Cum scapi rapid de durerile abdominale cu ajutorul ghimbirului

Ghimbirul este un alt excelent remediu pentru durerea de burtă cauzată fie de menstruațe, sindrom premenstrual, constipație, indigestie, gaze intestinale, diverticulită.

Ghimbirul are un efect carminativ care ajută la reducerea durerii și a balonării. Stimulează secrețiile gastrice și îmbunătățește digestia. Ajută la eliminarea mai rapidă a tractului intestinal.

Prepară un ceai din pudră de ghimbir (o linguriță) sau din ghimbir proaspăt ras (două lingurițe) la două căni cu apă. Poți adăuga lămâie și miere pentru un gust mai plăcut.

Totodată, poți adăuga câteva picături de ulei esențial de ghimbir într-o bază de ulei comestibil. Astfel, prepari o loțiune cu care ungi stomacul de două ori pe zi.

Citește și:

CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Sursa foto: 123rf.com