Ce ne învaţă japonezele?

Să nu ocolim soia. Cel puţin 40% din populaţia Japoniei mănâncă supă cu soia la micul dejun, iar studiile recente arată că această legumă, consumată frecvent, scade cu peste 50% riscul de a te îmbolnăvi de cancer. Soia nu conţine colesterol, reduce pierderea de calciu la menopauză şi îţi asigură o bună digestie. Tot japonezele preferă ceaiul în locul cafelei, iar beneficiul pentru sănătate este triplu. Ceaiul verde scade colesterolul şi împiedică formarea celulelor cancerigene.

Un sfat din Coreea de Sud…

Mănâncă usturoi. Meniul zilnic al coreenilor este întotdeauna condimentat cu usturoi, una dintre puţinele legume care previne depunerea grăsimii pe pereţii vaselor de sânge. Important este să îl adaugi în mâncare crud, deoarece fiert sau prăjit îşi pierde proprietăţile curative. 

Secretul de sănătate al francezilor?

Un pahar de vin zilnic. Consumul moderat de vin roşu acţionează ca o barieră împotriva afecţiunilor cardiace. Specialiştii susţin că vinul menţine elasticitatea vaselor de sânge şi scade cu 40% riscul de a suferi un atac de cord.

Italiencele pun mare preţ pe…

…odihna de după amiază. O oră sau două de somn te ajută să îţi recapeţi energia, să fii mai creativă la serviciu şi… îţi taie pofta de dulciuri. Se ştie că oboseala ne îndeamnă să vrem ciocolată, bomboane sau prăjituri, dar silueta are de suferit.

Dieta camerunezilor este cu adevărat sănătoasă…

şi constă mai mult în fructe şi legume crude. Meniul sănătos este cea mai bună protecţie împotriva cancerului de colon, iar în Camerun această boală apare foarte rar. Camerunezele obişnuiesc să mănânce aproape totul proaspăt sau gătit chiar înainte de masă. Laptele acru, legumele şi fructele le protejează împotriva problemelor digestive.

Elveţienii fac mişcare în aer liber…

… mai ales plimbări pe jos sau cu bicicleta. Cu atâta ciocolată şi brânzeturi fine, te şi miri că elveţiencele reuşesc să rămână slabe. Dar o treime din zi ele merg pe jos, dimineaţa sau seara fac o plimbare cu bicicleta şi stau în maşină cât mai puţin timp.

Danezii ne învaţă ce e fericirea…

pentru că şi ea contribuie foarte mult la sănătatea noastră. Sondajele din ultimul timp au demonstrat că femeile din Danemerca sunt cele mai fericite din lume. Ele pun preţ pe bucuriile simple, pe experienţele frumoase ale vieţii şi nu sunt foarte interesate de lux şi bani. Pentru ele, o invitaţie la un concert sau o cină romantică au valoare mai mare decât conturile bancare ale bărbaţilor cu care se întâlnesc.

sursa foto: Magdalena Roeseler / Foter / CC BY” target=”_blank”>Foter.com