Dorothy Louise Eady a fost un copil normal, vesel și plin de viață, până la vârsta de 3 ani. Dar un accident cumplit i-a schimbat destinul. Jucându-se pe casa scărilor, a căzut de la înălțime și s-a lovit atât de puternic că și-a pierdut cunoștința. A zăcut fără suflare câteva minute, timp în care medicii de pe ambulanță au fost nevoiți să o declare decedată. Transportată la spital, fetița a fost supusă din nou tehnicilor de resuscitare și, ca prin minune, inima ei a pornit să bată. Dorothy și-a revenit complet. A fost un miracol pentru părinți și una dintre cele mai fericite zile din viața lor. Câțiva ani mai târziu, însă, aveau să se confrunte cu probleme grave, pe care nu puteau să nu le pună pe seama accidentului din copilărie.

Revelația Egiptului antic

Încă din primii ani de școală, Dorothy era fascinată de istoria antică și de poveștile legate de Egipt, piramide și faraoni. Părinții i-au încurajat pasiunea și au dus-o la British Museum pentru a vedea colecția de artefacte și mumii aduse din sălile dedicate Egiptului. Din acel moment, Dorothy a avut o revelație și comportamentul ei s-a schimbat definitive. A început să vorbească despre lumea egiptenilor antici, despre palatele faraonilor, a sărutat picioarele zeilor aflați la muzeu și a încercat să își convingă părinții că în Egipt este adevărata ei casă. Câteva zile mai târziu, când a văzut în presă fotografii cu templul lui Seti, fetița le-a spus părinților că acela a fost adevăratul ei cămin și acolo a trăit familia ei. Tot ce își dorea, era să ajungă cât mai repede în locurile natale. A început să viseze tot mai des imagini vechi din Egiptul antic, coloane de temple înconjurate de vegetație luxuriantă, figuri de egipteni și faraoni, scene din viața lor de zi cu zi… cu trecerea timpului, Dorothy s-a încredințat că are o legătură spiritual puternică cu oamenii din acele vremuri și a început să ”audă” mesajele trimise de Seti. În adolescență și apoi toată tinerețea și-a petrecut-o învățând cât mai multe despre Egiptul antic, ba chiar a căutat să se apropie de emigranții egipteni din Londra și s-a căsătorit cu un tânăr originar din Cairo. În anul 1933, marele ei vis, de a ajunge în Egipt, s-a înfăptuit. Împreună cu soțul ei, s-a mutat la Cairo unde a continuat cu frenezie studiul hieroglifelor și al istoriei antice a Egiptului.

Sinucidere din dragoste

seti

Statuia Faraonului Seti (Photo credit: Keith Schengili-Roberts / Foter / CC BY-SA)

 

Captivată de poveștile Egiptului, Dorothy intra adesea în transă și transcria automat mesaje pe care, spunea ea, le primește de la spiritul călăuzitor Hor-Ra. Conform acestui spirit, Dorothy ar fi trăit în perioada antică și ar fi avut numele de Bentreshyt. Ea a fost crescută de mică pentru a devein preoteasă în templul lui Kom El Sultan. La vârsta de 14 ani, s-a îndrăgostit de faraonul Seti și a avut un copil cu el, ceea contravenea legilor, pentru că ea trebuia să rămână virgină pentru a fi preoteasă. Pentru ca taina lor să nu fie deconspirată, tânăra s-ar fi sinucis, iar Seti, îndurerat de pierderea ei, ar fi promis că o va găsi chiar și pe lumea cealaltă. Dorothy obișnuia să spună că Seti o vizitează deseori noaptea și că o așteaptă în lumea morților pentru a fi din nou împreună.

Reîncarnarea a oferit dovezi surprinzătoare!

Cu toate că poveștile lui Dorothy păreau neverosimile, detaliile pe care le cunoștea despre lumea antică și construcția templelor i-au convins pe sceptici că, pe undeva, tânăra londoneză ar putea avea dreptate. Datorită ei, a fost descoperită Grădina Templului lui Seti, apoi un tunel ascuns din partea de nord a palatului. Arheologii egipteni au fost uimiți de indicațiile pe care le primeau de la Dorothy și au promovat-o consilier în cadrul Departamentului de Antichități din Abydos. Toată viața ei a trăit într-un sat de lângă templu, și-a continuat cercetările legate de Seti și a avut o contribuție semnificativă la descoperirile istorice din situl arheologic. Cu timpul, faima lui Dorothy care se intitula Omm Seti s-a răspândit, iar turiștii care veneau în zonă treceau și pe la casa ei, după ce vizitau templul. Viața ei incredibilă, informațiile pe care le-a transmis și pasiunea deosebită pe care o avea față de egiptologie i-a convins pe mulți dintre cei care o cunoșteau că Dorothy a trăit cu adevărat o altă viață în Egiptul antic și că s-a reîncarnat la începutul secolului XX cu o misiune specială. La vremea respectivă, publicații prestigioase și canale de televiziune au realizat numeroase materiale despre Omm Seti. Egiptologii din toată lumea erau uimiți de cunoștințele pe care le avea Eady, de pasiunea cu care se dedica cercetătorilor și arheologiei. Dacă povestea reîncarnării a fost doar o obsesie, este greu de spus. Femeia echilibrată și studioasă, autor al șapte studii dedicate Egiptului antic, are locul ei binemeritat între personalitățile care au contribuit la dezvoltarea egiptologiei.

sursa foto: Foter / CC BY-SA” target=”_blank” rel=”noopener”>Foter.com