Acizii grași esențiali sunt Omega 3 și Omega 6. Sunt grăsimi polinesaturate care fac ca organismul să funcționeze, dar pe care acesta nu le poate sintetiza singur.

Cei doi acizi grași se pot procura printr-o dietă specifică. Sunt importanți atât în alimentația omului, cât și a animalelor de companie.

Uleiul de somon este bogat în acizi grași

Acizii grași Omega 3 sunt benefici sistemului cardiovascular. Ei reduc inflamațiile, ajută la elasticitatea vaselor sanguine.

De asemenea, Omega 3 reduc nivelul colesterolului, implicit a trigliceridelor, ajută la activitatea neuronală și la sănătatea organismului.

Ei mențin sănătatea membranei celulare, dar și fluiditatea și permeabilitatea acesteia.

Acizii grași Omega 3 mai au acțiune asupra problemelor articulare, stimulează sistemul imunitar, previne ischemia cardiacă.

Uleiul de somon ajută și la prevenirea problemelor dermatologice ale animalului, precum căderea blănii, scade riscul apariției eczemelor, alergiilor, cancerului.

Luptă împotriva cancerului și ajută imunității organismului animalului

Uleiul de somon ajută la funcționarea glandelor sebacee care produc uleiurile naturale ce protejează blana și pielea animalului.

Acest ulei ajută în procesul de vindecare, menține echilibrul metabilic și îmbunătățește funcția hepatică.

Uleiul de pește conține și vitamina E de care organismul animalului dumneavoastră are nevoie pentru a se menține sănătos.

Pentru ca animalul de companie să fie sănătos îi puteți adăuga în alimentație uleiul de somon.

Acesta poate fi picurat în mâncarea umedă pe care i-o serviți.

Discutați și cu medicul veterinar

Puteți discuta înainte cu medicul veterinar pentru a vă îndruma către cantitatea corectă de care are nevoie animalul.

Acizii grași de origine animală sunt metabolizați direct de cître organism, față de cei din plante.

De aceea ar fi indicat să alegeți pentru dumneavoastră sau pentru animalul de companie acizi grași de origine animală, de calitate.

Deși nu prea se cunosc efectele negative pe care uleiul de somon le-ar putea avea asupra organismului, ar fi indicat să țineți seama de sfaturile veterinarului.

Sursa Foto Flickr

 

Citește și  Acizii grași Omega 3, miracolul din mare pentru organismul uman