Toaleta le ia pisicilor cel puţin jumătate din zi

Pisicile îşi curăţă blana zilnic şi cel puţin jumătate din timpul în care nu dorm. Dar scopul lor nu este doar pentru a-şi păstra blana curată. Când se ling, pisicile stimulează şi circulaţia sângelui, îşi induc o stare de confort şi relaxare şi elimină totodată mirosurile personale pentru a nu atrage un eventual prădător.

Pisicile nu torc doar când sunt fericite

Orice pisică toarce fericită la tine în braţe, dacă o alinţi. Dar pisicile torc şi când sunt stresate, când sunt bolnave, când le doare ceva sau când îşi hrănesc puii. Este o formă de comunicare şi chiar mai mult de atât! S-a demonstrat că frecvenţa sunetelor emise de pisici în timp ce torc are un efect benefic asupra structurii osoase şi musculare a micilor feline.

Și pisicile pot fi alergice la oameni, nu doar viceversa

Dacă pisica ta tușește foarte des, este posibil să fie alergică la tine, la parfumul tău, la fumul de țigară sau la alte produse chimice pe care le folosești. Una din 200 de pisici este afectată de acest gen de alergii.

Creierul pisicilor, mai complex decât se credea

Sigur că, în comparație cu restul corpului, creierul pisicilor este mic. Dar studiile recente au demonstrat că are o structură mult mai complexă decât se credea și superioară unui creier canin. Mai mult, în proporție de 90%, creierul felinelor seamănă cu al nostru, iar cortexul, partea responsabilă cu procesarea informațiilor, este mult mai complex la pisici decât la câini. Se pare că pisicile folosesc 300 milioane de neuroni, în timp ce câinii sunt dotați doar cu 160 de milioane.

Pisicile și câinii pot deveni buni prieteni

Pentru stăpânii care au crescut în același timp pisici și câini de pui, nu mai este o surpriză. Ei știu deja că cele două animale, în realitate rivale, pot fi prietene, dar numai dacă sunt crescute în aceleași condiții de mici. Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Tel Aviv, Israel, demonstrează că pisica poate accepta pe teritoriul ei un câine și că poate împărți cu el hrana și afecțiunea stăpânului într-o măsură destul de mare, dacă ea are cel mult șase luni, iar câinele nu mai mult de un an.

sursa foto: 123rf.com