Află care sunt cele mai bune soluții să cureți oja de pe unghii, dacă nu mai ai acetonă în casă. Sunt multe femei care apelează la soluții mai delicate tocmai pentru că acetona le provoacă iritații la baza unghiilor.

Folosește lac transparent pentru unghii

Aplică un strat mai gros de lac transparent peste ojă și șterge imediat cu un șervețel umed. Lacul transparent înmoaie oja și se curăță împreună când ștergi unghiile cu șervețelul.

Pentru a fi eficientă această metodă, nu lăsa lacul să se usuce nici măcar o secundă. Aplică lac și șterge imediat fiecare unghie la rând. Dacă mai rămân urme de ojă, aplică din nou lac și insistă să ștergi cu un șervețel.

Folosește fixativ pentru păr

Fixativul conceput pentru păr conține tot felul de substanțe care se regăsesc și în soluțiile pentru îndepărtarea ojei. Pulverizează fixativ din plin pe o dischetă de vată, să fie cât mai bine îmbibată, și șterge energic unghiile. Vei vedea că oja începe să se curețe rapid.

Pentru a șterge mai ușor oja, este bine să ții mâinile la înmuiat în apă fierbinte cu suc de lămâie câteva minute.

Folosește apă oxigenată să cureți oja

Pune apă oxigenată și apă rece de la robinet în părți egale într-un bol din sticlă. Apoi ține degetele la înmuiat în această soluție câteva minute. Șterge energic unghiile cu un burete înmuiat în apă oxigenată și așa reușești să cureți oja rapid.