În comerț găsești tot felul de granule și soluții lichide care te scapă de mirosul din chiuvetă, desfundă chiuveta și curăță țeava de scurgere. Dar poți folosi și soluții mult mai ieftine, pe care le ai deja în casă.

Apă fierbinte, oțet și detergent

Pune un dop la scurgerea de la chiuvetă și umple-o cu apă fiartă, fierbinte. Adaugă o cană de detergent lichid de vase, o jumătate de cană de oțet și agită apa să se dizolve bine detergentul, apoi scoate dopul. Apa fierbinte și parfumată se va scurge cu viteză și va împinge miasmele neplăcute pe țeavă.

Lămâie și vanilie contra mirosul din chiuvetă

Stoarce o lămâie și toarnă sucul proaspăt într-o cană cu apă fierbinte. Apoi mărunțește la robot coaja foarte fin și pune-o în cană. Poți adăuga și o fiolă de esență de vanilie, pentru un parfum mai bogat. Desfundă chiuveta cu granule speciale care curăță resturile de alimente și apoi toarnă apa parfumată din cană. Ai grijă să nu mai dai drumul la robinet cel puțin două ore, pentru a se menține parfumul de lămâie cât mai mult timp.

Oțet și praf de copt

Desfundă chiuveta fie cu o pompă. Apoi amestecă o cană de oțet cu un pliculeț de praf de copt și adaugă jumătate de litru de apă clocotită. Toarnă apoi soluția treptat pe scurgerea de la chiuvetă și mirosul din chiuvetă dispare. Oțetul curăță și el resturile care au intrat în putrefacție și totodată combate mirosurile neplăcute. Așteaptă cel puțin două ore înainte de a folosi iar robinetul.

Cea mai simplă soluție pentru tocătoare

Dacă ai tocător de resturi menajere la chiuvetă și acesta începe să emane mirosuri neplăcute, pune în el cuburi de gheață, bucăți mici de lămâie și sare grunjoasă. Când pornești instalația, gheața va curăța lamele de resturi, iar sarea și lămâia vor îndepărta miasmele grele.

Bicarbonat de sodiu, sare și uleiuri esențiale

Combină într-o cană 4 linguri mari de bicarbonat de sodiu și o lingură de sare de mare. Toarnă acest amestec pe țeava de scurgere, apoi toarnă oțet într-un fir subțire. Așteaptă să își facă efectul timp de o jumătate de oră, timp în care oțetul va curăța o bună parte din depuneri și mirosul din chiuvetă.

Apoi deschide robinetul pe apă fierbinte și lasă apa să curgă câteva minute. Într-o cană cu apă fierbinte, combină zeama de la o lămâie și uleiuri esențiale florale pe placul tău. Toarnă treptat apa parfumată din cană pentru a se imprima mirosul plăcut pe țeava de scurgere.