De multe ori avem de înfruntat pete dificile, arsuri sau grăsime întărită și avem impresia că, dacă folosim două produse de curățat puternice, va ieși totul lună! Dar există câteva combinații de substanțe de care trebuie să ne ferim pentru că devin toxice. Multe produse de curățenie, care sunt sigure dacă le folosești singure, fac reacții periculoase și emană vapori otrăvitori în combinație cu altele. Ai grijă să citești cu atenție eticheta și să le folosești conform instrucțiunilor.

Soluții pe care să nu le folosești niciodată împreună

Două produse de desfundat țevile

Substanțele pentru desfundat scurgerea de la chiuvetă sunt puternice și nu trebuie să folosești niciodată două în același timp și nici măcar una după alta. Combinarea lor poate produce explozie în interiorul țevilor de scurgere.

Praful de copt și oțetul

Cele două substanțe sunt bune la curățenie, dar numai separat. Praful de copt este o bază, oțetul este un acid, iar, dacă le combini și le pui într-un recipient închis, oțetul face praful de copt să producă spumă și să explodeze, dacă este în cantitate mare.

Apa oxigenată și oțetul

Ai auzit probabil că este bine să pulverizezi oțet sau apă oxigenată peste fructele și legumele pe care le ții în frigider, ca să reziste mai mult. Dar nu le combina niciodată. Dacă sunt puse în aceeași sticlă, cele două formează un acid toxic, care irită nasul, ochii și sistemul respirator.

Înălbitorul și oțetul

Cele două împreună ar putea fi un dezinfectant puternic pentru baie sau pentru bucătărie și multe femei sunt tentate să le folosească. În realitate, reacția celor două substanțe emană un gaz iritant care te face să tusești, îți blochează căile respiratorii și afectează vederea.

Clorul și amoniacul

Combinația celor două substanțe produce cloramină, un gaz otrăvitor care irită căile respiratorii și produce tuse convulsivă. Multe soluții pentru curățarea geamurilor conțin amoniac, așa că nu le combina niciodată cu înălbitor, chiar dacă vrei ca ramele geamurilor să fie de un alb strălucitor.

Clorul și alcoolul medicinal

Probabil ai auzit de cloroform, substanța pe care răufăcătorii o folosesc în filme să își adoarmă victimele. Această soluție se poate obține din combinarea înălbitorului cu alcool medicinal și este periculoasă, mai ales într-un spațiu închis precum baia.

sursa foto: 123rf.com