Plante periculoase pentru animalele de companie

Aloe vera: o plantă benefică pentru sănătatea noastră, care purifică aerul și vindecă multe dureri, cu toate acestea, este toxică pentru animale. În mod surprinzător, sucul de aloe vera le provoacă animalelor de companie stări de vomă, diaree, spasme sau chiar depresie.

Floarea miresei: este folosită adesea pentru decorarea buchetelor datorită florilor ei micuțe și albe, dar este un adevărat pericol pentru animale. Substanțele iritante din florile plantei provoacă diaree și dureri de stomac patrupedelor de acasă.

Begonia: oricât ar fi de frumoase florile ei, conțin substanțe toxice periculoase. De asemenea, și frunzele și tuberculii. Dacă pisica sau câinele tău încearcă să ronțăie această plantă, se alege cu iritații și arsuri grave ale sistemului digestiv și stări de vomă.

Garoafele: foarte populare pentru buchete, dar un pericol pentru câinele și pisica ta. Dacă reușesc să le mănânce, vor avea zile întregi iritații pe piele și probleme grave cu stomacul.

Crizantemele: sunt flori pe care le cultivăm și la ghiveci, și în grădină, dar animalele de casă trebuie ținute departe de ele. Toate părțile plantei sunt otrăvitoare pentru patrupede, provoacă iritații, stări de vomă, diaree și pierderea echilibrului.

Narcisele: ca toate plantele cu bulbi, sunt toxice, deși parfumul lor poate atrage animalele de companie să le ”guste”. Dacă pisica sau câinele tău ronțăie narcise, consecințele sunt grave, de la vomă și probleme cardiace, până la convulsii.

Crinii: sunt deosebit de periculoși, parfumul lor fiind greu de tolerat până și de oameni. Bulbii sunt otrăvitori pentru pisici. O singură mușcătură și pisica ta poate muri deoarece substanțele nocive din crini provoacă blocaj renal. În schimb, se pare că nu sunt afectați câinii, deși ar fi bine să nu îi lași să se apropie de crini.

Steaua Crăciunului: tot mai întâlnită prin case de Sărbători, frunzele acestei plante sunt otrăvitoare pentru animale. Dacă le ronțăie, vor suferi iritații severe și dureri de stomac puternice.

credit foto: 123rf.com

 

Citește și: Ce faci când animalul tău de companie refuză hrana