În urma unor cercetări, specialiștii au demonstrat că anumite plante de apartament pot îmbunătăți calitatea aerului dintr-o încăpere. Acestea au capacitatea de a diminua considerabil substanțele poluante din interior.

Și cum noi suntem mari iubitori de plante, fie ele de grădină sau de apartament, vă prezentăm căteva exemple care vă pot fi de un real ajutor.

Crinul pacii

Această plantă absoarbe și elimină substanțe nocive precum benzenul, acetona, amoniacul, sporii de mucegai, formaldehida și multe altele. Pentru un efect garantat este ideal ca frunzele să fie permanent curate. Acest crin este toxic pentru animalele de companie.

Iedera englezească

Potrivită unei camere cu aerul închis și uscat. Este un adevărat inamic pentru mucegai. Se întreține ușor.

Palmierul Areca

Mai este cunoscut și sub denumirea de umidificator de aer. Are capacitatea de a elimina toxinele din mediul în care se află și menține aerul umed în perioadele uscate.

Filodendronul

Această plantă este ca un magnet pentru substanțele nocive prezente în interior. Mai mult, absoarbe substanțele folosite la tratarea mobilierului din lemn.

Feriga

Sporește umiditatea din aer printr-un proces natural de transpirație al plantei. Este o plantă toxică pentru animalele de casă.

Crizantema

Poate fi cultivată în ghivece pentru a înveseli atmosfera din locuință, dar și pentru a purifica aerul din interior.

Gerbera

O altă plantă cu flori frumoase care face bine locuinței și nu numai. Absoarbe dioxidul de carbon și poate fi așezată chiar în dormitorul locuinței.

Iedera Diavolului

Mai este cunoscută și sub denumirea de Scindapsus sau Potos. Crește frumos și repede și este un aprig dușman al formaldehidei prezente în locuință sau alte spații din interior.

Ficusul

Puțini sunt cei care nu au în casă o astfel de plantă. Este ușor de întreținut, curăță aerul din interior și este toxică pentru cei mici și pentru animale.

Printre plantele care purifică aerul din locuință și le puteți crește ușor mai sunt limba soacrei, orhideea, aloe vera, planta paianjen, arborele umbrelă, floarea flamingo, azaleea, begonia, clivia sau crinul roșu, monstera, cactus, asparagus, palmierul de bambus și lista continuă.

Sursa Foto:

Parteneri
Parteneri
Parteneri
Parteneri
Parteneri