Încălzește pilaful… cu puțină gheață

De obicei, orezul fiert sau pilaful începe să se usuce după o zi sau două de stat la frigier. Când îl încălzești din nou, pune două sau trei cuburi de gheață deasupra și se va umezi atât cât trebuie.

Bune pentru sosul de salată

Dacă vrei ca sosul pentru salată să fie mai cremos, pune-l într-o pungă de plastic pe care o poți sigila, împreună cu un cub de gheață și agită-l bine.

Te scapă de pete

Dacă ai la îndemână, freacă imediat hainele pe care le pătezi cu un cub de gheață. Petele se vor decolora și vor fi mai ușor de înlăturat când speli hainele.

Cuburile de gheață curăță râșnițele

Indiferent de râșnițe, fie ele de zahăr, de cafea sau de condimente, pune în interior unul sau două cuburi tari de gheață și pornește mașina. Așchiile de gheață curăță cel mai bine interiorul râșnițelor și lamele ascuțite.

Poți face sticlăria mai strălucitoare

Orice vază sau pahar îngust poate fi curățat mai bine cu gheață. Lasă mizeria să se înmoaie într-o soluție de apă cu bicarbonat sau apă cu oțet, pentru a dizolva calcarul depus, apoi adaugă mai multe cuburi de gheață și agită bine. La final, când vei clăti vasul, vei vedea că este mult mai strălucitor.

sursa foto: 123rf.com