E mai simplu decât ai crede să îți faci singură flori decorative din voal sau din mătase. Le poți purta cu rochia ta preferată, le poți purta în păr sau le poți oferi fetiței tale și prietenelor.

CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Folosește o eșarfă mai veche din voal, din mătase sau din satin, viu colorată și veselă. O poți transforma în câteva minute în flori decorative care sunt un accesoriu la modă și totodată un cadou deosebit, mai ales dacă sunt realizate manual.

Iată de ce ai nevoie:

  • O bucată de voal sau satin
  • Mărgele strălucitoare sau pietre semiprețioase
  • Ață și ac la aceeași culoare
  • O lumânare tip pastilă
  • Foarfecă și un strop de răbdare

Taie fâșii de material de mărimi diferite

Împăturește eșarfa sau bucata de material și taie fâșii mai înguste și mai late. Împăturește apoi fiecare fâșie de material în mai multe straturi și taie bucăți rotunde, care vor fi petalele florii. Este important să fie de mărimi diferite pentru a realiza o floare cât mai bogată și bine conturată.

Tivește petalele la lumânare

Bucățile rotunde de voal trebuie ”tivite” la lumânare, ca să nu se destrame. Folosește o lumânare mică, de tip pastilă, și ai grijă să nu dai foc la bucățile de material. Apropie cu grijă fiecare cerc de flacără, să se topească ușor pe margini, și va lua forma unei petale ușor ondulate.

După ce coși aceste flori decorative, le poți decora cu mărgele

Pune petalele mai mari la baza florii și pe cele mai mici spre centru și apoi coase-le cu ață la acceași culoare. La final, le poți decora cu mărgele, cu pietre slipitoare, cu nasturi sau cu pene colorate. Fii inventivă și vei crea cele mai drăguțe flori decorative!

foto și imagine: Libertatea pentru femei