De ce refuză animalele hrana – Sfaturi pentru stăpânii de pisici

Pisicile crescute în casă sunt în stare să facă greva foamei câteva zile bune, dacă nu primesc mâncarea preferată. Dar sunt şi cazuri în care pisicile refuză hrana când se îmbolnăvesc. Dacă pisica ta devine agitată sau posomorâtă şi nu mănâncă nimic toată ziua, trebuie să o duci la un consult medical. Medicul veterinar îţi va da cele mai bune sfaturi să fie din nou jucăuşă şi mâncăcioasă.

Atenţie la sănătate

Durerile de stomac şi durerile de dinţi sunt cele mai răspândite. Nu trata pisica după ureche, cu medicamente din farmacia umană. Mergi întâi la un control veterinar şi oferă-i hrană moale, care poate fi mestecată şi digerată mai uşor.

Pofta vine mâncând

De mică, pisica ta trebuie obişnuită cu o hrană cât mai variată, dar în fiecare porţie, trebuie să există şi carne. Spre deosebire de câini, pisicile digeră greu fibrele din legume şi nu se împacă cu alimentaţia vegetală. Combină carnea de pui, peştele sau ficatul cu mâncarea uscată sau umedă din comerţ, pentru a-i oferi o masă cât mai variată.

Ţine minte: zahărul este interzis, iar produsele din lapte cu măsură, numai dacă pisica tolerează lactoza.

De ce refuză animalele hrana – Sfaturi pentru stăpânii de câini

12553290_m

Câinii sunt mai puţin mofturoşi decât pisicile, dar şi ei refuză hrana dacă sunt bolnavi sau dacă vor să atragă atenţia stăpânilor. Paraziţii intestinali şi problemele de sănătate pot fi depistate la un control medical, de aceea primul lucru pe care trebuie să îl faci când nu mănâncă, este să îţi duci căţelul la veterinar.

Reţeta optimă pentru meniul zilnic

Specialiştii recomandă să combini o treime carne, o treime legume şi o treime cereale pentru o hrană adecvată. Sunt indicate carnea de vită, de pasăre şi de peşte (fără oase), orezul, morcovul, ceapa, ardeiul, ţelina, fructele şi mierea.

Trucuri să mănânce cu poftă

  • încălzeşte mâncarea mai bine;
  • adaugă un aliment nou, mai aromat;
  • scoate-l la plimbare mai des;
  • poţi folosi, câte puţin, sosuri special concepute pentru căţei să facă mâncarea mai delicioasă.

Animalul tău de companie este stresat?

Dacă ai fost plecată de acasă mai multe zile, dacă aţi schimbat locuinţa sau dacă ai adus un nou animal de companie, pisica sau câinele tău pot protesta refuzând mâncarea. Trebuie să le acorzi mai multă atenţie şi dragoste şi să le oferi o hrană cât mai delicioasă, pentru a se întoarce la castronul cu mâncare.

credit foto: 123rf.com