Cu cât este mai tânăr și mai puțin dresat, câinele tău va face mizerie acolo unde mănâncă. Cei mai mulți sapă în vasul cu apă sau cu boabe, îl răstoarnă și te obligă să îți faci timp să faci din nou curățenie. Iată cum poate fi explicat acest comportament și cum îl poți dezvăța să mai risipească apa curată.

Îi este prea cald

Unul dintre cele mai importante motive, mai ales în zilele fierbinți de vară, este răcoarea. Câinele tău încearcă să se răcorească, după ce bea apă. Poate ar fi bine să îl scoți la plimbare și să îl stropești cu puțină apă, în parc, sau să îl lași să înoate într-un lac.

Vede ceva bun de vânat pe fundul vasului

Dacă i-ai luat câinelui tău vase de apă din inox, el vede reflectându-se diverse obiecte sau propria figură în pereții vasului și este tentat să se joace sau să vâneze, crezând că este vorba de un alt animal.

Câinele tău este plictisit și apatic

Dacă nu are cu cine să se joace, apa din castron poate fi tentantă o vreme. Ceartă-l pe un ton ferm când o împrăștie peste tot și scoate-l la plimbare sau adu-i o jucărie cu care să vă jucați împreună.

Are nevoie de atenție din partea ta

Dacă l-ai ignorat o vreme și știe că, dacă sapă în vasul cu apă, vei reacționa imediat, abia așteaptă să îl bagi în seamă. Este modul lui de a-ți spune că se plictisește și că are nevoie de tine.

sursa foto: 123rf.com