Cașul proaspăt rezistă destul de puțin timp în frigider și mucegăiește în câteva zile, dacă nu este păstrat în condiții optime. De aceea, este mai bine să îl tai în felii groase și să îl pui într-un borcan cu saramură.

Cașul mai poate fi sărat ușor și învelit în folie alimentară pentru a-l ține la congelator câteva săptămâni. Când îl dezgheți, păstrează-l în frigider și reîmprospătează-i gustul ținându-l câteva ore într-un castron cu lapte dulce.

Cum ții telemeaua la rece

Telemeaua, fiind o brânză foarte sărată, poate fi păstrată în frigider, învelită în hârtie cerată sau în folie de aluminiu. Poate fi depozitată pe termen lung și în congelator, iar după dezghețare, trebuie ținută în lapte dulce, să își recapete gustul bun.

Brânza care nu trebuie congelată

Cașcavalul nu poate fi păstrat niciodată în congelator, deoarece își pierde elasticitatea și gustul fin. Dacă este ambalat în vid, rezistă în frigider o lună, dacă este desfăcut, trebuie consumat în câteva zile.

Dacă ai cumpărat cașcaval neambalat și vrei să îl păstrezi mai mult de o săptămână, este bine să îl învelești într-un tifon curat, înmuiat în saramură. Împrospătează saramura o dată la două, trei zile și vei împiedica apariția mucegaiului.

Cum se păstrează brânzeturile cremoase

Nici brânzeturile moi nu se congelează. Tipurile de brânză moale precum Fetta, Brie sau Mozzarela trebuie ținute în frigider în cutii din plastic sau din sticlă, eventual pulverizată în prealabil cu puțin oțet, pentru a împiedica apariția mucegaiului.

Brânza dulce de vaci sau Ricotta rezistă în frigider, în compartimentul pentru legume, timp de o săptămână și nici ele nu se congelează.

Dacă folosești tofu în perioadele de post, nici acesta nu este indicat să îl congelezi. În schimb, îl poți ține într-o cutie cu apă sărată aproximativ 10 zile la frigider.

sursa foto: 123rf.com

Vezi şi ce beneficii are pentru organism brânza de vaci!