Un biolog ți-ar spune că păianjenii nu sunt chiar atât de nesuferiți precum țânțarii sau muștele, ba chiar au și ei beneficiile lor pentru că mănâncă diverse insecte dăunătoare și mai ales acarienii care se înmulțesc în așternuturi. Cu toate acestea, nu prea îți vine să îi lași să îți acapareze casa. Cea mai sigură metodă să le distrugi pânzele și să îi prinzi este să folosești aspiratorul. Oricât ar fi de iuți, nu vor reuși să scape de jetul de aer care îi trage în sac. Cu cât păstrezi casa mai curată, cu atât scapi mai ușor de păianjeni, pentru că le tai și principala lor sursă de hrană: insectele.

3 metode simple să ții păianjenii departe

Pulverizează o soluție concentrată de apă și ulei esențial de mentă pe la toate crăpăturile de la uși și ferestre, pe unde intră în casă insectele și pe unde păianjenii își țes pânza. Aroma de mentă ține departe și musculițele, dar și păianjenii care nu vor mai avea ce să vâneze.

Întinde benzi adezive pentru capturarea insectelor în locurile în care știi că păianjenii vin adesea să își țeasă pânza. De obicei, ei își construiesc pânzele în apropierea unor surse de lumină care atrag insectele, pentru a le prinde mai ușor. La fel ca și muștele, și păianjenii se lipesc de benzile adezive și mor.

Izolează foarte bine casa astupând crăpăturile din jurul ferestrelor sau al ușilor cu soluții adezive sau chit de cuțit. Montează la geamuri plase de insecte foarte fine, cu găuri mici, deoarece există specii de păianjeni minusculi care se pot strecura oricând prin plasele cu ochiuri mai mari.

sursa foto: 123rf.com