Lămâie contra pește

Dacă te pregătești să gătești pește, dar îți este teamă că mirosul greu se va impregna în piele și va persista pe mâini câteva zile la rând, există o soluție simplă. Taie o felie groasă dintr-o lămâie și freacă-te bine pe mâini, înainte de a curăța peștele. Acidul din sucul de lămâie ține departe și mirosul, și grăsimea de pește.

Praf de copt contra gunoi

După ce arunci sacul cu gunoi, clătește bine găleata, las-o să se usuce, apoi presară puțin praf de copt în interiorul ei. Acesta neutralizează mirosurile neplăcute și previne apariția izului fetid când se adună iar resturi de mâncare.

Unt de arahide contra pește prăjit

Pune o lingură de unt de arahide în uleiul în care prăjești peștele. Vei vedea că mirosul nu va mai fi la fel de neplăcut și nu va mai persista mult timp în casă.

Cafea contra iz de frigider

Dacă deschizi ușa frigiderului și te izbește un iz neplăcut de la diverse preparate cu ceapă, usturoi sau brânză, pune în interior un bol cu boabe de cafea proaspăt măcinate. Cafeaua va absorbi umezeala și mirosurile grele.

Vanilie contra vopsea

De cele mai multe ori, vopseaua proaspătă, fie ea pe bază de ulei sau lavabilă, miroase mult timp în casă, după ce o aplici pe pereți. Singura soluție este să ții geamurile larg deschise. Dar mai poți face ceva: picură câteva picături de esență de vanilie în vopsea și mirosul nu va mai fi atât de persistent.

sursa foto: 123rf.com