Fii ingenioasă și folosește cosmeticele din trusa ta de frumusețe pentru a repara, lipi sau curăța diverse lucruri prin casă. Vei fi surprinsă să vezi cât de eficiente sunt oja, fixativul sau spuma de ras.

Oja prelungește viața pantofilor

Dacă pantofii sau sandalele pe care le-ai purtat intens peste vară s-au zgâriat, folosește puțină ojă la culoare pentru a acoperi zonele tocite și zgâriate. Ai grijă să găsești o ojă foarte apropiată de culoarea încălțămintei, ca să nu le strici. Nu aplica oja cu pensula, așa cum îți faci unghiile, ci cu un bețișor pentru urechi sau cu un burete fin. Tamponează ușor zgârieturile, folosind o cantitate foarte mică de ojă, până când le acoperi uniform.

Balsamul de buze repară fermoarul

Dacă fermoarul de la rochia preferată s-a înțepenit și nu îl mai poți închide, unge șirurile de lame cu puțin balsam de buze și va merge ca… uns.

Fixativul previne electrizarea hainelor

Când pleci de acasă grăbită și vezi ca fusta ți se lipește de picioare într-un mod complet neelegant, pulverizează puțin fixativ de păr pe dedesubtul materialului și ai rezolvat problema. Poți să mergi pe stradă liniștită!

Crema de ras curăță cosmeticele

Dacă ți-ai pătat bluza sau rochia cu fond de ten, când le-ai dezbrăcat, folosește mai întâi spumă de ras să cureți bine pata, apoi pune hainele la spălat.

Acetona curăță tastatura calculatorului

Cu un bețișor de urechi înmuiat în acetonă vei curăța cel mai rapid și ușor tastatura. Pentru spațiile înguste dintre litere folosește o pensulă subțire pentru fardul de pleoape.

Uleiul pentru bebeluși lustruiește lemnul

Când măsuța de cafea din lemn natural începe să arate veche și obosită, folosește o lavetă moale și ulei de bebeluși să o lustruiești și să îi redai strălucirea de la început.

sursa foto: 123rf.com