CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Urmărește clipul nostru să vezi cum poți să fierbi un ou poșat direct în polonic. Este un truc pe care noi l-am încercat și ne-a plăcut.

Nu îți trebuie decât un ou, un polonic din inox și un ibric mai mare să fierbi apa.

Cum să faci ou poșat în polonic

Dacă îți plac ouăle moi, bine fierte, dar cu gălbenușul moale și delicios, atunci o să îți placă și acest ou poșat pe care îl poți face direct în polonic.

Mai există și alte soluții, cum ar fi să fierbi oul, fără coajă, într-o pungă rezistentă la temperaturi ridicate. Sau să fierbi oul, fără coajă, în apă clocotită cu oțet. Dar este puțin mai complicat.

Dacă vrei să fierbi oul, fără coajă, într-un polonic este mult mai simplu și nu durează mai mult de două minute.

Pune apă într-un ibric mai larg, aprinde aragazul și așteaptă ca apa să dea în clocot. De cum fierbe apa, sparge oul direct în polonic și ține polonicul în apa fierbinte, până când începe să se coaguleze albușul de pe margine.

Când se coagulează cea mai mare parte din albuș, scufundă polonicul în apă pentru a se fierbe bine și albușul rămas crud deasupra gălbenușului, așa cum vezi în clipul nostru.

În câteva secunde, tot albușul este bine fiert, dar gălbenușul rămâne moale și delicios.

Scoate polonicul din vasul cu apă și desprinde oul cu o linguriță.

Care este partea cea mai dificilă

Totul este foarte simplu și merge strună, până când trebuie să scoți oul din polonic. Albușul se lipește de polonic în timpul fierberii și trebuie desprins cu grijă folosind o linguriță.

Ai grijă să nu spargi gălbenușul moale! Când totul este gata, te vei bucura de un mic dejun gustos cu un ou poșat perfect!