Alege creveți congelați și citește cu atenție eticheta, pentru a vedea termenul de expirare. Creveții proaspeți sunt perisabili și trebuie gătiți în maximum 24 de ore. Creveții congelați, în schimb, sunt o alegere mai simplă. Dar, dacă miros ciudat, a amoniac, după ce ai deschis punga, aruncă-i, pentru că nu au fost conservați în condiții bune.

Cum cureți creveții fără efort

Creveții congelați trebuie lăsați la dezghețat câteva minute în apă rece. Dacă îi fierbi înghețați capătă o consistență gumată, care nu este deloc plăcută. Dacă îi cumperi întregi, trebuie să le îndepărtezi capul și picioarele, și apoi carapacea. Folosește o foarfecă ascuțită bine la vârf să tai inelele chitinoase care acoperă corpul începând de la cap spre coadă. Poți tăia carapacea până la ultimul inel, cel de care este prinsă coada, sau le poți îndepărta cu totul.

33872757 - hand peeled shrimp dishes are orange.

Cu un cuțit bine ascuțit se despică creveții pe spate până la 5 mm adâncime, pentru a îndepărta apoi intestinul. După ce i-ai curățat, creveții se spală în câteva ape reci și apoi se gătesc.

Pont!

Creveții care stau drept nu sunt suficient gătiți, cei care au forma literei C sunt bine gătiți, iar cei care stau încolăciți complet, ca litera O, sunt gătiți prea tare. Creveții se fierb între 3 și 5 minute pentru a-și păstra sucul natural și textura plăcută.

sursa foto: 123rf.com