Zdrobește usturoiul cu un cuțit

Pune câțiva căței de usturoi pe tocătorul de lemn și apasă ușor cu lama unui cuțit lat. Membrana subțire și albă în care sunt înveliți cățeii de usturoi  se va desprinde la capete din cauza presiunii și apoi o poți curăța mult mai ușor cu mâna.

Folosește un șervet de bumbac

Pune cățeii de usturoi într-un șervet de bumbac și rulează-l până când capătă forma unui tub. Așază apoi șervetul rulat pe un tocător de lemn și apasă mișcând mâinile în sus și în jos pe suprafața de lemn. Coaja subțire de la suprafața usturoiului se va desprinde și va rămâne în șervetul de bumbac, iar cățeii de usturoi vor fi gata de pus la mâncare. Este o metodă excelentă, dacă vrei să nu îți miroasă deloc mâinile a usturoi.

Curăță usturoiul la borcan

Pune o căpățână de usturoi pe un tocător de lemn, zdrobește-o cu podul palmei să se desprindă cățeii și apoi pune-i într-un borcan cu capac. Închide borcanul și agită-l cu putere, până vezi cățeii de usturoi că rămân fără coajă. Dacă agiți cu forță, în aproximativ 10 – 15 secunde, tot usturoiul este curățat și bun de folosit.

sursa foto: 123rf.com