Cadrul de pat este ușor de ales, dar cu salteaua lucrurile se complică. Nu este suficient doar să te întinzi pe o saltea frumoasă în magazin câteva minute și să îți dai seama dacă vei dormi bine pe ea.

Orice saltea nouă pare bună la început. Cu timpul, însă, saltelele fabricate din materiale de calitate slabă îți vor strica somnul și îți vor da dureri de spate. De aceea, trebuie să cunoști câteva detalii tehnice și să alegi cu atenție salteaua pe care vei dormi în următorii 10 sau 20 de ani.

Grosimea nu înseamnă neapărat calitate

Chiar dacă ai găsit o saltea groasă, care pare foarte confortabilă, grosimea ei nu înseamnă că este de cea mai bună calitate. Este mult mai importantă structura saltelei, de aceea produsele cu arcuri au rămas în continuare printre cele mai scumpe și mai bune.

O saltea cu arcuri rezistă mai mulți ani, este mai elastică și mai igienică, deoarece se aerisește mai ușor. Calitatea ei depinde de calitatea arcurilor, de flexibilitatea oțelului din care sunt făcute, dar și de numărul lor.

Saltea din spumă sau din latex?

Cu cât sunt mai scumpe, cu atât sunt mai bine realizate. Ambele variante sunt confortabile și îți oferă senzația că te scufunzi în puf, urmărind forma corpului și diminuând presiunea în zona șoldurilor și a spatelui.

Dar salteaua din latex nu este la fel de flexibilă ca cea din spumă cu memorie. În schimb, latexul este un material natural, pe care transpiri mai puțin și care durează mai mult în timp.

Spuma cu memorie este un material sintetic, care se încălzește mai mult de la corpul tău și care favorizează transpirația vara. Pe de altă parte, dacă nu este o spumă de calitate, cu timpul se va deforma și îți va crea neplăceri și dureri în timpul somnului.

Cu toate acestea, ambele sunt mult mai indicate decât saltelele cu burete.

sursa foto: 123rf.com