CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

De multe ori vara mai slăbim câteva kilograme, iar hainele nu se mai potrivesc perfect pe talie. Dacă începi să ai probleme cu fustele sau pantalonii largi în talie, se rezolvă ușor, fără să mai treci pe la croitorie și fără să ai nevoie de mașină de cusut.

Ce ai nevoie pentru a ajusta pantalonii largi

Dacă ai o fustă sau o pereche de pantaloni mai largi decât ar trebuie, dacă nu vin perfect pe talia ta, îi poți strâmta folosind doar două copci moș și babă.

Urmărește clipul nostru și coase câte o pereche de copci pe betelia pantalonului, la mijloc, acolo unde pot fi camuflate cu o curea.

Noi am exemplificat făcând pensele în față, în dreptul buzunarelor. Dar le poți face la spatele pantalonilor sau pe laterale, unde se observă mult mai puțin.

Ascunde copcile cu o curea

Cu această soluție poți ajusta și pantalonii, și blugii subțiri de vară, dar și fustele care vrei să vină mai bine pe talia ta subțire.

Nu orice haină poate fi ajustată astfel, dar pantalonii sau fustele din materiale subțiri sunt ușor de modelat pe talia ta folosind copcile moș și babă. Metoda este mai puțin bună pentru hainele cu betelia întărită sau pentru pantalonii din stofă groasă.

După ce coși copcile, acestea pot fi ușor camuflate cu o curea. Iar dacă te mai îngrași puțin, este suficient să le descoși și să porți pantalonii ca atare.

imagine: Adina Zamfir/ Libertatea pentru femei