Cojile de cartofi conțin flavonoide ce au acțiune antitumorală și antioxidantă, mai conțin vitamine – A (în cei dulci) B, C, K, fibre, potasiu, fier, cupru, apă, amidon, acid folic, calciu, magneziu.

Cojile de cartofi, vopsea naturală

Pentru cei cu părul cărunt, alb, cojile de cartofi vin în ajutor pentru a remedia problema.

Se prepară un tonic pentru păr din fierberea timp de 20-30 minute a cojilor de cartofi în apă, cât să îi acopere. După, se strecoară și se lasă la răcit. După ce spălați părul și îl clătiți, folosiți pe păr apa de la cojile de cartofi fierte. Nu clătiți părul, ci lăsați-l să se usuce natural, cu ajutorul unui prosop.

Mai poți folosi pentru clătirea părului și apa în care au fiert cartofii, în cazul în care ai pregătit vreo salată, etc cu aceștia.

Repetă procedura de câteva ori, până când obții nuanța dorită.

Cojile de cartofi și arsurile de piele

Cojile de cartofi, dar și cartoful în sine, sunt de ajutor în cazul unor arsuri. Taie cât mai subțire coaja de cartof, sau cartoful, și pune felia direct pe locul afectat. Căldura va fi absorbită de cartof, durerea fi minimizată. Lasă să acționeze circa 15 minute, fă 5 minute pauză, apoi pune o felie nouă de cartof sau coajă.

Acest remediu mai funcționează și în cazul opăririlor sau a altor infecții ale pielii.

Cojile atrag bacteriile din răni, previn infecțiile si accelerează procesul de vindecare.

Funcționează și în cazul unghiilor rupte

Pune pe locul afectat cojile. Datorită proprietăților antibacteriene și a conținutului de vitamine și minerale ajută la vindecarea rănii. Bandajează locul și lasă cojile de cartofi să acționeze.

Cartofii pe care îi folosiți trebuie să arate cât mai bine. Îi evitați pe cei încolțiți, loviți, etc. Puteți utiliza cartofi dulci, albi, roșii sau mov-violet.

Dacă îți place să gătești cartofi dulci, îți recomandăm șicâteva rețete delicioase de cartofi dulci la tigaie sau rețete de cartofi dulci la cuptor

Sursa Foto: 123rf.com