CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Ceva dulce și ceva acidulat păstrează florile proaspete în vază, mai ales trandafirii care se ofilesc atât de repede. Iar cele mai simple soluții sunt zahărul, oțetul, zeama de lămâie sau aspirina. Iată cum trebuie folosite.

Cum pregătești florile înainte de a le pune în apă

Indiferent de soiul lor, toate florile trebuie tăiate oblic, astfel încât codițele lor să absoarbă mai multă apă.

Toate frunzele de la baza codițelor, care vor sta în apă, trebuie și ele tăiate. Frunzele care stau în apă favorizează mucegaiul și elimină substanțe care ajung să miroasă foarte neplăcut.

De ce menține oțetul florile proaspete mai mult timp

Este important să adaugi o linguriță de oțet în apa din vază, indiferent ce flori ai. Oțetul distruge o parte din bacteriile din apă, fără să atace florile. El previne apariția mirosului neplăcut și a mucegaiului.

După ce adaugi o linguriță de oțet, pune în apă și 2 – 3 lingurițe de zahăr, să le oferi florilor o hrană dulce, care le menține în viață mai mult timp. Apoi adaugă și câteva picături de zeamă de lămâie.

Cele trei ingrediente vor menține florile proaspete și le vor hrăni. Ori de câte ori schimbi apa din vază, trebuie să adaugi și cele trei soluții.

Cum revitalizezi trandafirii ofiliți

Dacă nu ai schimbat apa la timp și trandafirii tăi au început să se ofilească, folosește aspirina.

Dar, mai întâi, scurtează codițele și taie-le oblic pe o lungime de 5 – 6 cm. Astfel, vor putea absorbi mai multă apă pentru a revitaliza florile.

Adaugă o linguriță de oțet, 2 lingurițe de zahăr și o tabletă de aspirină simplă, netamponată.

Ca o măsură în plus, poți să ții câteva minute codițele trandafirilor într-un pahar cu apă fierbinte, astfel încât țesuturile de la bază să devină mai permeabile. Apoi, pune trandafirii în apa cu cele trei ingrediente de mai sus și după aproximativ o oră vei vedea că sunt proaspeți și strălucitori ca în ziua în care i-ai primit.

foto: 123rf.com