Decorează curtea, balconul sau terasa cu jardiniere pline de petunii colorate și folosește fertilizatori pentru petunii să te bucuri de florile lor frumoase până în luna octombrie. Iată câteva sfaturi să îți îngrijești petuniile și să le hrănești astfel încât să facă mai multe flori.

Mini ghid pentru îngrijirea petuniilor

Aceste plante se cultivă în ghivece adânci, jardiniere generoase sau direct în grădină, în straturi de pământ bine afânat și îmbogățit cu îngrășăminte naturale. Petuniile dezvoltă rădăcini puternic ramificate și au nevoie de ghivece largi și adânci.

În pământul petuniilor, la fel ca la mușcate, se adaugă o cincime nisip fin și se amestecă bine, astfel încât solul să fie bine drenat și să lase apa să se scurgă ușor.

Petuniile se cultivă în plin soare sau în locuri doar parțial umbrite. Ele nu suportă umbra întunecoasă.

Pe timpul verii, petuniile se udă aproape zilnic, seara, pe răcoare, și vor face multe flori. Nu le place umezeala excesivă, ca atare trebuie udate moderat, dar în fiecare zi în perioadele caniculare.

Florile uscate se curăță periodic, iar dacă ramurile plantelor se lungesc prea mult și își pierd frumusețea se taie la un deget de ultima ramificație sănătoasă.

Cum să faci fertilizatori pentru petunii

Ține cont de faptul că cei mai importanți fertilizatori pentru petunii trebuie să conțină azot pentru creștere și foliaj, fosfor și potasiu pentru flori, fier și monofosfat de potasiu. Toate aceste microelemente se regăsesc în fertilizatorii din comerț, concepuți special pentru petunii. Dar poți face și acasă câteva soluții hrănitoare pentru petuniile tale.

Soluția cu urzici

Această soluție compensează îngrășămintele de sinteză pe bază de azot, benefici pentru dezvoltarea plantelor. Se infuzează 500 g de urzici crude la 10 litri de apă călduță timp de 24 de ore. A doua zi, soluția se strecoară și se pune la rece. Se udă petuniile din 2 în 2 săptămâni cu această soluție.

Sare de lămâie

Soluția din sare de lămâie se folosește pentru a preveni îngălbenirea frunzelor. Se face o soluție din 10 grame de sare de lămâie la 10 litri de apă și se folosește odată la 10 zile în cantități moderate.

Soluția cu drojdie

Se amestecă 10 g de drojdie proaspătă cu o linguriță de zahăr și se dizolvă în 10 litri de apă călduță. Se lasă să dospească până a doua zi și apoi se folosește o dată pe săptămână pentru jardinierele sau straturile cu petunii din grădină.

Pentru fier și fosfat este bine să folosești fertilizatori pentru petunii din comerț și să te bucuri de florile lor mari și frumoase toată vara!