Iată trei soluții care te ajută să pregătești varza pentru sarmale cu un gust perfect! Chiar dacă este prea sărată sau prea acră, există câteva metode simple să îi îndulcești gustul și să gătești sarmale delicioase.

Cum se desărează varza pentru sarmale

Cea mai simplă metodă este să desfaci foile de varză cu o seară înainte să gătești sarmalele, să le speli bine de saramură și să le lași în apă rece peste noapte. A doua zi, varza pentru sarmale va avea un gust mai puțin sărat și va fi mai potrivită pentru gătit.

Apa caldă elimină și sarea și gustul prea acru

Dacă uiți să pui varza pentru sarmale la desărat cu o seară înainte, poți folosi apa caldă să scapi de excesul de sare.

Trebuie să desfaci foile de varză și să pregătești o oală cu apă puțin fierbinte. Fiecare foaie de varză se spală cu apa caldă și apoi se mai lasă o oră sau două să se înmoaie bine sarea în apă caldă.

Se gustă foile de varză și, dacă sunt potrivit de sărate, se clătesc bine cu apă rece și se folosesc pentru a împături sarmalele.

Apă călduță și felii de pâine

O altă metodă simplă care îndulcește varza pentru sarmale prea sărată sau prea acră este pâinea. Se încălzește o oală cu apă astfel încât să fie ușor călduță, se pun foile de varză în apă și se adaugă câteva felii groase de pâine.

Pâinea absoarbe sarea și aciditatea din varza pentru sarmale, dacă este prea acră.

După 3 – 4 ore, se scot foile de varză, să clătesc cu apă rece și vor avea un gust potrivit pentru compoziția de sarmale.