Un studiu a demonstrat că patrupedele folosesc aceeași regiune a creierului precum oamenii, atunci când descifrează comenzile vocale.

Câinii percep tonul pe care ne adresăm

Un număr de 13 câini au fost antrenați să stea culcați pentru a fi verificați la scanner, în timp ce ascultau vocile stăpânilor.

Specialiștii au constatat că, prima dată, câinii au auzit cuvintele de laudă spuse pe un ton de aprobare.

Aceleași cuvinte au fost spuse și a doua oară, dar pe un ton neutru. În final, aceleași cuvinte au părut lipsite de sens.

S-a dovedit astfel, că emisfera stângă a creierului îi poate ajuta să înțeleagă sensul cuvintelor în funcție de intonația cu care sunt ele spuse.

Acest lucru înseamnă că animalele pot diferenția cuvintele, pozitive sau neutre, cu orice intonație, și să le înțeleagă sensul.

Câinii pot face și conexiuni emoționale

În același timp, emisfera dreaptă a creierului lor îi ajută să facă diferența între intonația de laudă și cea non-laudă.

De asemenea, pot face și conexiuni emoționale în funcție de cuvintele pe care le aud.

Unul dintre autorii studiului, Atilla Andics, spune că aceste animale pot mai mult decât să analizeze ceea ce li se spune și cum să o facă.

Animalele sunt capabile să unească două tipuri de informație și le convertească într-una singură.

În acest caz este bine să continui discuțiile cu cel mai bun prieten al tău – câinele, pentru că îl poți ajuta să învețe și mai multe.

Și dacă ne gândim mai bine, nu o fi el cel mai guraliv animal, dar cu siguranță… este un bun ascultător.

Sursa Foto Flickr