Înainte de toate, nu uita că apa din vază trebuie schimbată zilnic, iar vaza spălată cu apă și oțet pentru a împiedica înmulțirea bacteriilor. În al doilea rând, ori de câte ori schimbi apa, taie oblic și un centimetru din codița florilor, să ajungi la un țesut sănătos, care poate absorbi mai bine umezeala. Iată ce flori poți alege pentru un buchet care să reziste o săptămână întreagă:

Crinii

Pot fi cumpărați aproape în orice perioadă a anului; dacă sunt îmbobociți, vor înfori în decurs de 3 sau 4 zile și vor rezista mai bine de 7 zile în vază.

Orhideea Cymbidium

58930669 - orange cymbidium flower

Se numără printre cele mai rezistente flori, mult mai puternică decât Phalenopsis, care trăiește în vază aproape două săptămâni.

Mixandrele sau micșunelele

Au varietăți spectaculoase, cu flori mari, în culori variate și discret parfumate; hibrizii moderni sunt foarte rezistenți, iar buchetele mari de flori trăiesc mai mult de 7 – 9 zile;

Anthurium sau floarea flamigo

37536101 - beautiful red flower, anthurium with nature background

Atrage imediat atenția asupra buchetului, datorită culorii sale vibrante și a formei de inimă; este o floare elegantă și prețioasă, care poate rezista și două săptămâni în vază;

Strelitia sau pasărea paradisului

Cu forma sa unică de pasăre în zbor și culorile vibrante, face impresie în buchetele destinate unor evenimente deosebite; structura dură a petalelor le ajută să reziste aproximativ 10 zile de la tăierea tijei.

Cala sau floarea Evei

40818191 - bouquet of multicolored calla lilies. floral pattern. close-up. abstract background

Este printre cele mai folosite în buchetele de nuntă, datorită eleganței sale și a culorii de un alb imaculat; există însă și cale roz, roșii, purpurii sau albăstrui, iar rezistența lor le recomandă oricând pentru un buchet sofisticat.

Crizantemele

Încep să apară prin piețe și prin florării în această perioadă a anului, cu o mulțime de forme și culori; indiferent de specie, crizantemele sunt foarte rezistente și arată proaspete chiar și după o zi în care nu au stat în apă; în vază, ele vor rezista aproximativ 10 zile, dacă au fost cumpărate ușor îmbobocite.

sursa foto: 123rf.com