Dezinfectanții pe bază de clor

Sunt cele mai puternice substanțe împotriva bacteriilor, mucegaiului și a microbilor de tot felul. Clorul este util și curăță casa ca niciun alt detergent. Cu toate acestea, nu trebuie să îl folosești de fiecare dată când faci curățenie. Apa și săpunul lichid recomandat pentru parchet sau pentru gresie sunt suficiente pentru a curăța casa. Și clorul poate fi folosit, când este cazul, dar diluat conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Majoritatea gospodinelor folosește clorul concentrat, ceea ce reprezintă un pericol pentru sănătate. În general, este bine să diluezi o parte de clor la zece părți de apă, ca să eviți problemele pe care le poate cauza această substanță iritantă.

Detergenții concentrați

Detergenții lichizi, balsamurile de rufe sau detergenții sub formă de pudră sunt toxici și pot produce iritații severe nu doar la nivelul pielii, ci și la nivelul căilor respiratorii. Parfumul lor concentrat, oricât ar fi de plăcut, este un factor de risc. Folosește-i cât mai diluați și nu depăși cantitățile recomandate de producător.

Produsele pentru mobilă

Și acestea sunt frumos parfumate, dar ingredientele pe care le conțin sunt adevărate otrăvuri pentru plămâni. Ai grijă când le folosești, mai ales dacă ai și copii mici. Deschide geamul larg și pulverizează doar o cantitate foarte mică pe mobilă, să nu inhalezi nici tu, nici copiii, o cantitatea prea mare de substanțe nocive.

Otrăvurile împotriva gândacilor

Oricât ar fi de curat apartamentul tău, este posibil să fii vizitată din când în când de gândacii de bucătărie. Prima soluție și cea mai la îndemână este un spray cu otravă. Ține cont, însă, de faptul că acesta omoară gângăniile, dar îți afectează și plămânii. Deschide larg ferestrele când îl folosești și încearcă să porți o mască pe gură și pe nas.

Substanțele pentru desfundat chiuveta

Se numără printre cele mai corozive și periculoase substanțe pe care le folosești în casă. Sunt utile și sunt momente în care trebuie neapărat să le folosești, pentru că fără ele nu reușești să desfunzi bine țevile. Dar vaporii pe care îi emană, când intră în contact cu apa, sunt toxici și produc iritații severe. Ai grijă să porți mască, să deschizi bine geamurile și să lași curenții de aer să ventileze bine bucătăria sau baia când le folosești. Toarnă apă, conform instrucțiunilor, și îndepărtează-te imediat din bucătărie. Lasă soluțiile să acționeze și verifică abia peste câteva ore, după ce vaporii s-au risipit.

sursa foto: 123rf.com